Inför Division 1 Norra A – Vännäs HC

I det förra inlägget avhandlade jag Tegs SK. Nu har vi kommit fram till Vännäs HC som gör deras första Division 1-match på söndag sedan säsongen 04/05 då pucken släpps i Vännäs Ishall mot Tegs SK.

Tränare Patrik Degerman är nöjd med hur försäsongen har fortlöpt:

– Det har varit en bra försäsong, vi har inte spelat så många träningsmatcher men de vi har spelat har varit tuffa och jämna. Jag tycker vi har växt in i Division 1-tempot på ett bra sätt ju längre in på försäsongen vi har kommit. Från början hade vi problem att vi kastade iväg för många puckar och som jag sa, med temot. Vi har en ung trupp men det är extremt roligt att de är så ambitiösa och vill ständigt förbättra sig och en hunger att alltid vilja träna.

I dagens sport i Folkbladet och VK var det en intervju med sportchefen Peter Johansson som sa att VHC:s målsättning var att hålla sig kvar, men Degerman och grabbarna siktar lite högre:

– Föreningens målsättning är att hålla sig kvar. Men vi inom laget har pratat och tittar helt klart upp på platsen i Allettan. Om ser framtill jul är det bara det man kan tävla om och man måste vilja tävla. Det gäller att vi jobbar hårt hela hösten och säsongen och har en kontinuitet på att vilja ständigt förbättra oss och anpassa oss till ettan.

Vännäs börjar som sagt mot Teg i första omgången och de har förlorat både matcherna de spelat mot dem på försäsongen på straffar. Degerman tror inte det kommer bli någon lätt match för Teg att komma till Vännäs Ishall och plocka poäng:

– Om det blir straffar gäller det att vi skärper oss på den punkten, det är trots allt en extra bonuspoäng som står på spel och då gäller det att vara på tå. Om vi ser på de första 60 minuterna har vi varit nära båda matcherna. Vi har nu slipat på både powerplay och bpxplay där jag tyckte Teg var snäppet bättrte än oss. Vi ska hålla oss till vårt spel med mycket fart och fläkt och vara jäkligt obekväma. Det kommer inte bli lätt för något lag att komma hit och plocka poäng, avslutar Degerman.

Sportchefen Peter Johansson meddelar att alla spelare utom amerikanarna är spelklara. Scarpino kommer inte hinna bli klar men i Joe Millers fall är det 50/50 att han ska hinna bli klar för spel. Niklas Kellgren som hade ett tryout-kontrakt har nu fått ett ”riktigt” kontrakt och är klar för spel.

Fakta:

Nyförvärv:

Adam Svensson (D) Skellefteå J20
Tobias Göransson (F) Lycksele SK
Daniel Andersson (F) Tegs SK
Tobias Törnros (D) Vindelns HF
Joakim Moritz (G) Texas Jr. Brahmas
Oscar Persson (F) Björklöven J20
Emil Nordqvist (D) Clemensnäs
Philip Fousinette (F) Björklöven J20
Samuel Aho (D) Björklöven J20
Fredrik Eriksson (D) Björklöven J20
Johan Andersson (D) Kållereds SK
Joe Miller (F) Univ. of Minnesota
Niklas Kellgren (F) Kållereds SK
Anthony Scarpino (F) Hamilton College
Hampus Åsell (F) Vännäs J20/J18

Försluster:

Christer Schiller (M) Lanza
Emil Jonsson (B) Björklöven J20
Isac Rathgeb (D) Enköpings J20
och ett flertal juniorer

Målsättning:

Hålla sig kvar men laget sneglar på Allettan.

Resultat i fjol:

Vann Division 2 och blev två i Alltvåan. Gratisplats i Ettan efter att Clemens drog sig ur.

Publiksnitt i fjol på hemmais:

Uppgift saknas men klubben uppskattar ca 150 personer.

Lagkaptener:

Samuel Aho (C)
Emil Nordqvist (A)
Magnus Lindgren (A)

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *