En vinst och en förlust

Både Teg och Vännäs hade match i kväll. Vi börjar med Tegs match hemma mot Boden.

Teg börjar matchen bra och får en smakstart och har 2-0 efter första perioden. Till andra perioden kommer Teg ut som ett helt nytt lag, på ett negativt sätt. Farten och kontrollen i spelet var som bortblåst.

– Vi gör en bra första period och får bra utdelning. Andra perioden är nog den sämsta perioden vi har gjort i år och vi tappar på tok för mycket puckar och har inge fart. I tredje perioden tycker jag vi kontrollerar resultat bra. Evertsson i mål gör en riktig kanonmatch och det är roligt att se att båda våra målvakter har varit på topp. Jag sa till grabbarna efter matchen att i fjol när vi spelade så här dåligt hade vi förlorat denna match och det är roligt att se att grabbarna kan vinna trots att vi inte spelar på topp, säger tränare Mattias Lund till bloggen.

Matchfakta:

Resultat: 2-0 (2-0, 0-0, 0-0)

Målen: Tobias Hollström och Christoffer Forssén

Skott: 20-24 (9-7, 6-13, 5-4)

Publik: 186

Kepsligan:

Tre kepsar: Marcus Evertsson
Två kepsar: Tobias Hollström
En Keps: David Muzito-Bagenda

***

Vännäs spelade borta mot Piteå och förlorade med 5-2. Nyförvärvet Pontus Johansson fick presentera sig i första matchen och gjorde lagets enda mål, framspelad av Scarpino som blev spelklar timmarna innan match. Vännäs hängde inte med i tempot i början matchen och hade 3-0 i baken redan efter första perioden.

– Det gick lite väl fort för oss i dag. Speciellt i första perioden då vi inte hänger med. Vi tappar onödiga puckar vilket ledde till att vi fick för många spelvändningar i mittzonen emot oss. Sedan tycker jag vi kommer in i tempot ju längre matchen går och det var skönt att vi fick vinna sista perioden. Roligt också att se Göransson uppoffrande spel när han täcker puckar med ryggen när vi ligger under med 5-0, säger tränare Patrik Degerman i VHC.

Matchfakta:

Resultat: 5-1 (3-0, 2-0, 0-1)

Målet: Pontus Johansson

Skotten: 44-20 (14-5, 15-8, 15-7)

Publik: 368

Kepsligan:

Tre kepsar: Joakim Moritz
Två kepsar: Oscar Persson
En keps: Tobias Göransson

2 kommentarer

  1. Moritz och Göransson är väl värda sina kepsar. Moritz har varit bra i alla matcher hittills och Göransson är ju som alltid en riktig kämpe han jobbar hårt både offensivt och deffensivt. Jag kan bara inte förstå att en sån spelare som dessutom är en riktig målgörare spelar i fjärde femman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *