Inför Division 1 Norra A – IF Björklöven

Teg och Vännäs har hunnit med två matcher i A-serien och i morgon är det Björklövens tur att kliva in seriespelet. Löven har tränat nu på morgonen och åker upp i buss redan i dag. I morgon tränar de igen för att skaka av sig bussresan ur benen. Alexander Hellström är som jag avslöjade i går med på resan och har skrivit ett tillsvidarekontrakt så att han kan registreras för klubben. Det är en förväntansfull tränare jag pratar med.

– Det ska bli väldigt roligt att äntligen få dra igång med seriematcherna, säger Jens Öhman.

Öhman som är nöjd med hur försäsongen har fortlöpt dock har det varit lite bekymmersamt med så mycket skador och sjukdomar på backsidan.

– Det var några träningar vi endast hade tre backar på träningen och då är det svårt att genomföra en träning som vill ha det. Annars är jag nöjd med försäsongen, den har rullat på enligt planen. Om vi ser på matcherna har vi ständigt tagit kliv framåt och har kommit en bit på vägen. Vi vill få ett rakare spel in på mål och det har varit bättre och bättre tendenser. Vi vill inte bara ha ett rakare spel in på mål utan en väldigt fart och driv i vårt spel, helt enkelt att få killarna att ändra sina vanor. De matcher vi har haft det har motståndarna haft det svårt att hänga med. Det är roligt att se att killarna har köpt idéen och det kommer sätta sig mer ju fler matcher vi spelare. Vi ska ständigt bli bättre.

Björklöven åkte ur Playoff 2 i fjol mot Olofström. I år är målsättningen glasklar.

– Vår målsättning är att ta oss tillbaka till Allsvenskan men framförallt att vara med och kriga om en plats om det i kvalserien. Väl där kommer det vara tighta matcher och det är som ett nålsöga att ta sig hela vägen. Det gäller att vi fokuserar på vår insatts istället för vilket lag vi möter. Det spelar ingen roll om motståndaren heter Kiruna, Kalix, Boden eller kommer från Allsvenskan. Jag vill vinna varje match. Om vi fokuserar på vårt spel och insatts kommer vi få ett optimalt resultat. Vi ska alltid känna att vi gjort vårt absolut bästa varje match och träning. Det kommer dagar då det inte stämmer men vi ska ändå gör vårt bästa. Sedan kommer det att komma bakslag och då gäller det att inte få panik, utan fortsätta tro på det vi gör. Vi kan inte åka runt och tänka att vi vann SM-guld 1987 och vi måste vara här i nuet och ta tillvara på varje träning för att vilja bli bättre. Det är hela föreningens ansvar, alla måste vara proffsiga och vilja prestera. Då får man även en trygghet i det man gör.

Kiruna står som sagt för motståndet i första matchen och det Jens var inne på att fokusera på deras egna spel tror Jens är nyckeln till vinst.

– Nyckeln till vinst är vårt egna spel, att vi kommer väl förberedda och att vi är villiga att göra skitjobbet. De har redan spelat en match och är redan inne i matchandet. Vi har haft ett speluppehåll på två veckor och vi märkte när vi mötte Sundsvall att vi var något ringrostiga från början i den matchen. Det är svårt att säga vart Kiruna står eftersom jag inte sett dem något men om vi gör det vi ska har vi goda möjligheter till vinst, avslutar Öhman.

Den enda spelaren som helt säkert är borta är William Quist. Alla andra är redo för match enligt Öhman.

Fakta:

Nyförvärv:

Olof Mårs (F) Odense
Stefan Andersson (B) Västerås

Tillsvidarekontrakt
Alexander Hellström (B) Lev Poprad

Försluster:

Niko Tuhkanen (B) Sport
Tylor Michel (F) Sheffield Steelers
Niklas Granberg (F) Örnsköldsviks HF
Daniel Wågström (B) Klubb ej klar

Utlånad
Marcus Evertsson (G) Tegs SK
Målsättning:

Ta sig till Allsvenskan

Resultat i fjol:

Vann Division 1 Norra A blev trea i Allettan Norra och åkte ur i Playoff 2

Publiksnitt i fjol på hemmais:

2842 i Division 1 Norra A och 2698 i Allettan

Lagkaptener:

Johan Jarl (C)
Martin Johansson (A)
Linus Boström (A)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *