”Vi maler ner dem”

Så analyserade Björklövens bästa spelare för kvällen matchen. Vem pratar jag om? Jo, Jon Palmebjörk. Jon hade en fart och kraft i sitt spel som jag inte sett på väldigt länge. Om han kedjekamrater hade hållit ner klubban bättre hade han fått några passningspoäng mer. Det var inte bara framåt han var bra utan han gjorde även grovjobbet bakåt. Jon säger så här om kvällens match:

– Det kändes riktigt bra men om jag hade haft lite självförtroende i avsluten hade jag satt några puckar. Lagmässigt tycker jag vi gör en riktigt bra match där vi maler ner dem. Alla i laget var bra i dag.

Även tränare Öhman är inne på samma linje som jag.

– Det var roligt att se Jon i dag. I dag hade han farten och kom rättvänd med pucken, hela hans kedja var bra i dag. Vi får dock inte klappa oss på bröstet och tro att vi är världsbäst bara för att vi har vunnit mot Piteå med 5-0 utan det är hårt jobb som gäller redan till nästa match.

Ännu en match där ni är väldigt täta bakåt och backspelet är väldigt bra, det måste kännas bra som tränare?

– Absolut, jag är främst nöjd med vårt låga försvar och släpper inte till något när vi är i vår försvarszon. Hela vår backuppsättning är riktigt bra i dag. Det vi behöver jobba på är vårt höga försvar när vi backcheckar, vi har en tendens att hamna på fel kant och det är då vi släpper till farligheter.

Stor del till vinsten ska tillskrivas Olof Mårs med sin rysliga effektivitet i anfallen, eller vad säg om två mål och ett assist. Han kommer bli fruktansvärt nyttig för Löven i vinter. En kille som kan göra mål trots att han inte är på topp. Han fick dock göra ett lite annorlunda mål i dag när han gjorde sitt andra mål kvällen efter en riktigt fin framspelning av Persson-Riis.

– Sådana mål gör inte jag, skratt. Jag brukar aldrig få upp pucken utan jag brukar ju bara slå in returer.

Matchen då. Piteå gör de tio första minuterna bra men sedan var det verkligen som Palmebjörk säger, Löven malde ner Piteå och de hade inget att komma med. Piteås 12 skott talar sitt tydliga språk. Det var verkligen en bra hemmapremiär från Lövens sida, det största plusset är att alla spelare i Löven bidrog till denna seger. Det märks tydligast när ni läsare kollar in min kepsliga.

Måste även nämna backparet Molin, Hellström. Vilken kanonmatch de gör. Inte ett misstag och vilket lugn de har matchen igenom.

– Molin tillhörde de bästa backarna redan förra helgen och kompletteras bra av Hellström, säger tränare Öhman.

– Det är så lätt att spela med ”Acke”. Man kan spela sitt spel på helt annat sätt, säger Molin.

Matchfakta:

Resultat: 5-0 (0-0, 4-0, 1-0)

Målen Löven: Olof Mårs 2, Marcus Lundberg, Nicklas Johansson, Johan Jarl

Skott: 26-12 (10-4, 9-2, 7-6)

Publik: 3028

Kepsligan:

Tre kepsar: Jon Palmebjörk
Två kepsar: Oscar Molin
En keps: Alexander Hellström

1 kommentarer

  1. Dagens floskel, – Det är så lätt att spela med ”Acke”. Man kan spela sitt spel på helt annat sätt, säger Molin. Avd. Glasklart

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *