Därför kan Löven lyckas i år

Björklöven har de senaste åren varit lika välskött som en övergiven sommarkatt. Att ekonomiska kriser och dåliga organisationer har avlöst varandra är ingen nyhet och det skulle kunna skrivas spaltmeter om just det. Det tillhör det förflutna och jag kommer inte skriva mer om det, just nu.

Björklöven som förening är inte på långa vägar en perfekt förening utan behöver förbättras på många punkter men det verkar som att jobbas på det febrilt bakom kulisserna. Ett misstag de har tagit lärdom från är att de är i år tre tränare i båset, istället för att börja säsongen på en. Det som dock är mest positivt är att man äntligen har fått in en tränare som har tydliga ramar om hur Löven ska spela och jag tror inte det finns en spelare som inte vet vad han ska göra på isen. Detta har inte funnits i Björklöven på väldigt många år. Inte ens de sista åren i Allsvenskan. Man kan säga att med ”Micke Magics” intåg i båset försvann även Björklövens spelidé. Jag skrev tidigare i somras att det var en väldigt vågad chansning av Jimmy Blixt att ta in en sådan oprövad tränare i Jens Öhman. Just denna chansning tror jag kommer bli guld värd för Björklöven. Nu är säsongen väldigt ung, men jag har aldrig stött på en division 1-tränare som har en sådan extremt utstakat plan på hur han vill att sina spelare ska agera ute på isen, men framförallt att han ställer väldigt höga krav på sina spelare. Som en spelare sa till mig efter Piteåmatchen.

–     Den stora skillnaden från i fjol är att om vi inte gör vårt arbete ute på isen får vi verkligen höra det i båset.

Sedan gör det inte saken sämre att han Jens har nog ett av de största Lövenhjärtat i föreningen.

Därför kan Björklöven lyckas med deras målsättning i år. Jens ställer verkligen krav på sina spelare att de ska ge allt på varje träning, varje match och byte. Om man gör de kan man utvecklas som spelare och lag även fast motståndet inte är det bästa. Viljan att ständigt bli bättre kommer därför extra tillpass när matcherna kommer hetta till där efter jul. Då är man förberedd, det känner jag inte Björklöven har varit de senaste två säsongerna när det ska till och kvala uppåt.

På värvningsfronten tycker jag Jimmy Blixt ska ha en stor portion is i magen. Om man ser till de lag som har skördat de största framgången genom åren har de en gemensam nämnare. De har aldrig gått ut och panikvärvat spelare. Linköpings HC, Björklöven och MODO är tre föreningar som de senaste säsongerna tagit in kreti och pleti mitt under säsong, och hur lyckat har det varit? Om nu Alexander Sundström blir hel och vill spela för Löven är detta givetvis en bra värvning att göra. Men där tycker jag de ska stanna, om inte ”Acke” försvinner…

Jag är ganska säker på att det kommer bli en lång vår för alla som följer IF Björklöven. Väl i kvalserie kan allt hända men jag hoppas för Umeå som stad och framförallt för Green Devils att de lyckas gå hela vägen.

***

Avslutar med en hälsning från Niclas Bornefjord på twitter: Ifjol 3426 åskådare i premiären varav ca 1000 fribiljetter. I år 3028 åskådare utan fribiljetter. #bjorkloven #viskatillbaka

2 kommentarer

  1. Det är bra att JÖ hörs i båset men framförallt matchar de spelare som presterar så att tryggheten i spelet växer. Umeå förtjänar ett AS-lag men jag tror det krävs mer och tyngre spets för att gå hela vägen. Att lämna div-1-träsket är mycket svårt. Kom igen, satsa denna säsong! Underbart med så stor premiärpublik, sånt ger lite eko runtom i riket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *