Inför Teg-Vännäs

I kväll klockan 19:00 är det dags för årets andra derby på kort tid mellan Tegs SK och Vännäs HC. Senast lagen möttes drog VHC det längsta strået och segrade på straffar. Även de två träningsmatcherna har även de gått till straffar. Ska man då tro att även kvällens match avgörs på straffar, nej det tror jag inte, mer om tipset senare. Teg har öppnat serien väldigt bra och har på fem matcher tre segrar, en oavgjord och en förlust. Segern och vändning mot Kiruna hemma verkar verkligen har gjort gott för självförtroendet hos Tegspojkarna. Vännäs spelade lite av sexpoängsmatch i söndags mot Boden men fick åka hem med noll poäng. Till denna match tror jag inte det finns någon risk att Teg kliver in i matchen med samma självsäkerhet de har gjort i de tidigare matcherna, utan de har lärt sig att om ska ta poäng mot Vännäs gäller det att vara på tå från start. Vännäs lär vara rejält revanschsugna efter Bodenförlusten så jag tror och hoppas det kommer bli en välspelad match och förhoppningsvis kan de komma mer än 500 personer till matchen.

Båda tränarna tror även de på en bra och jämn match:

– Vi har spelat tre matcher mot dem och det har varit väldigt tight i alla tre och jag tror det kommer vara så även i dag. Vårt mål och inställning är att börja matchen likadant som mot Kalix att vi är med och bjuder upp till dans redan från start. Det kommer vara ett krig i dag i 60 minuter. Vi har bra fart och go i laget och det grundar sig på att vi har fått en bra start i serien. Vi ska in och köra över dem, säger Tegs tränare Mattias Lund.

– Alla matcher i år har varit väldigt jämna och jag tror det kommer bli det i dag också, sedan får vi se vad resultatet blir. Lärdomen vi tar med oss från Bodenmatchen är att vi ska hålla oss borta från utvisningsbåset, säger VHC:s tränare Patrik Degerman.

Trupperna:

I Teg så insjuknade Anton Norman på matchvärmningen mot Kalix och saknas även i dag, saknas gör även sjuka Ludwig Eriksson och skadade Per Backlund. Tillbaka är dock Micke Pettersson och Tobias Hollström. David Lindgren kommer starta i målet.

I Vännäs saknas sjuke Tommy Arnqvist och Hampus Åsell som skadade sig mot Boden. Även Niklas Kellgren är borta på grund av jobb. Tillbaka från skada är dock Tobias Ekström och Joakim Moritz återtar platsen i målet.

Notera att:

Att alla tre matcher i år har gått till straffar.

Tips: 

3-2 till Teg under ordinarie tid.

Nedsläpp:

19:00 i Umeå Arena.

Domartrio: 

Mikael Marklund, HD, Viktor Frisk och Marcus Olsson LM

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *