Vännäs glänste mot Kalix

Dagens match mot Kalix var lite av en måstematch för Vännäs och de tog verkligen uppgiften på allvar och vann med hela 7-2.

– Vi vet vad vi kan och har den här nivån. Det är ingen slump att vi har gjort bra matcher mot Teg och Löven. Därför var det extra skönt att vi äntligen fick visa vad vi kan mot annat motstånd, säger Patrik Degerman efter matchen.

Vännäs visade verkligen vad de kan i dag och de var helt klart det bättre laget. Stundtals hade firma Johansson, Scarpino och Åsell lekstuga i anfallszon, kedjan gjorde hela åtta poäng tillsammans, poängbäst var Scarpino med sina fyra poäng. Även Magnus Lindgren och Jeff Lundberg hade en bra dag i offensiven. Men om man tittar på Bodenmatchen var det egentligen inte offensiven som var ett problem  utan det var i försvarszonen. I dag tog alla i laget ett helt annat ansvar i defensiven och det gav verkligen frukt.

– Äntligen, det var en väldigt skön seger. Jag tycker vi var det helt klart bättre laget och förtjänar detta, säger en av Vännäs bästa spelare, Hampus Åsell.

Er kedja har fungerat riktigt bra de två senaste matcherna, hur kommer de sig? 

– Vi hittar varandra väldigt bra där ute och Pontus ger bra yta till oss och Scarpino är en riktig poängkung. Det är bara att hålla nere klubban så kommer lägena.

Som åskådare var det riktigt svårt att dela ut kepsarna i dag. Det var många som förtjänade en eller fler i dag. Men jag delade ut dem till de som jag tyckte både tog ett stort ansvar både i offensiven och defensiven. Mer om detta senare.

Matchen hade tyvärr en mycket tråkig incident. Sex minuter in i tredje krockar Kalix Wiliam Junto med en Vännässpelare och tappar medvetandet för ett tag. Matchen får avbrytas i cirka 30 minuter innan ambulansen kan ta honom till sjukhuset.

– Jag vet inte hur det är med honom just nu, men jag ska förbi sjukhuset och höra hur det är med honom. Enligt spelarna som var på isen tappade han medvetandet ett tag och han visste inte ens vad det stod i matchen. Han hade som jag förstod det känsel i både armar och ben, säger Kalix tränare Fredrik Glader.

Nu på kvällen hälsar Glader på twitter följande:

– Hjärnskakning..otäck smäll som hade kunnat sluta värre! Han är med på bussen hem nu.

Glader var efter matchen mäkta upprörd på domaren efter matchen.

– Jag säger som Per Ledin, nu är råttet mågat. Ingen här har betalt och vi offrar familj och fritid för att hålla på med detta. Men nu börjar det gå så långt att vi måste få upp domarfrågan till diskussion. Vi spelare och ledare ska visa vägen för domarna och linda  dem runt våra fingrar. Det är ingen tillfällighet att det är alltid samma domare som hamnar i blåsväder, se bara på Teg-Kiruna förra helgen. Jag förstår att det är svårt att rekrytera domare när det ser ut såhär på banan. Jag skulle aldrig för mitt liv tänka mig att bli domare. Att man som domare lägga en helt ny bedömningsnivå för varje period går inte. Efter skadan sa han till mig att han skulle ta för allt. Jag menar, varför inte göra det från början då? Nu ska jag inte ta av Vännäs deras insats. De har riktigt bra fart och ligger på rulle vilket de gör jäkligt bra, avslutar Glader.

Matchfakta: 

Resultat: 7-2 (3-1, 1-1, 3-0)

Målen Vännäs: Magnus Lindgren 2, Pontus Johansson, Hampus Åsell, Anthony Scarpino, Samuel Aho, Marcus Pettersson

Skott: 34-26 (12-6, 11-12, 11-8)

Publik: 176

Tre kepsar: Pontus Johansson
Två kepsar: Hampus Åsell
En keps: Samuel Aho

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *