Inför Löven-Vännäs

Båda lagen har en sak gemensamt, lagen har varit nere i vad man kan kalla för en formsvacka men har gjort en väldigt bra match senast de spelade. Björklöven krossade Boden borta med hela 0-14 och Vännäs vann övertygande mot Kalix hemma med 7-2. Vad vill jag ha sagt med detta då? Jo, Björklöven är fortfarande solklara favoriter och ska vinna, men förhoppningsvis kan Vännäs bjuda upp till dans och det hela utmynna i en bra hockeymatch. Björklöven har hela fem spelare borta inför dagens match och Teg bevisade förra fredagen att motivation slår klass…

–  Kan Teg kan vi också. Den inställningen måste vi ha, vi vill bjuda upp till en rejäl kamp. Det känns riktigt positivt i laget och vi gjorde en bra match senast då vi visade att vi hur bra vi kan vara. Även senaste matchen mot Löven tycker vi gör en bra match, framförallt de två  första perioderna. Det står 1-4 och vi har bra med lägen men istället gör de femman och då går luften ur oss. Men som sagt om vi hade gjort mål på lägena vi hade i början av matchen tror jag de hade blivit ett helt annat resultat. Löven har ett riktigt bra powerplay så de gäller för oss att hålla oss borta från utvisningarna, säger Vännäs tränare Patrik Degerman.

– Kul att det återigen är match och ett derby. Vi har fått vila ett par dagar nu och är återigen inne i en period med fyra matcher på nio dagar och förhoppningsvis kan vi göra det vi ska göra där ute. Alla lag vill både har en bra offensiv och defensiv. I strävan på få en bättre defensiv är det lätt att man tappar offensiven. Senast i Vännäs hade vi ingen bra defensiv trots att vi bara släpper in ett mål. Senaste veckorna har vi jobbat på mycket på offensiven igen och jag vet inte om det är just det som gör att vi gör 14 mål mot Boden. Samtidigt har vi bara släppt in nio spelmål på tio matcher så det är väldigt svårt att göra mål på oss. Vi har problem med skador just nu men det är inget man kan göra åt, det tillhör spelet. Vi kan bara fokusera på saker vi kan påverka, säger Lövens tränare Jens Öhman.

Trupperna:

I Löven saknas som jag skrev i går, William Qusit, Nicke Johansson, Persson-Riis och Oscar Molin. Klart är nu också att den blivande TV-stjärnan, Jens Persson kommer missa matchen.
– Vi ville vänta in i det sista men han är inte helt återställd från sjukdomen så då är det bättre att vänta så han inte smittar de andra i laget, säger Öhman.
I målet startar Petter Sandström.
– Vi har kört varannan match och båda har gjort ett väldigt bra jobb. Jag vill hålla igång båda målvakterna och jag kommer fortsätta hålla igång de både så långt som möjligt, säger Öhman.

I Vännäs saknas långtidsskadade Daniel Andersson. På skadelistan har även Tobias Göransson och Johan Bölander tillkommit, som skadade sig senast mot Kalix. Saknas gör även Tobias Ekström.
I målet startar Joakim Moritz.

Notera att:

När Löven var på besök i Vännäs Ishall slogs publikrekord i hallen och senast lagens möttes i Umeå Arena säsongen 92/93 så fyllde Vännäs klack, Black Vikings, nästan hela bortastå. Synd att de inte finns längre. Björklöven har bjudit alla spelare och ledare i Vännäs HC på matchen.

Tips:

7-2

Nedsläpp:

19:00 i Umeå Arena

Domartrio:

HD: Johannes Pettersson. LM: Markus Edvardsson och Sebastian Boman

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *