Löven bjöd fansen på en seger

Jag missade dagens derby då jag blev tilldelad matchen Vännäs-Kiruna av redaktionen. Green Devils höll i kväll ett 30-års kalas och deras hockeykrigare bjöd fansen på tre poäng och fick revansch från senaste mötet då Teg vann på straffar. Löven startade i ett rasande tempo och fick hål på Teg redan efter 1:40 in i första. I tredje går Löven upp till en 4-0 ledning men börjar efter dra på sig en massa utvisningar. William Quist drar på sig ett matchstraff för snack. Utvisningarna fortsätter och Teg kan göra två mål i spel sex mot fyra. Poängbäst var Russ Moyer med sina tre börspoäng.

– Vi gör en riktigt bra match i dag. Jag är riktigt nöjd med insatsen toalt set även om de sista målen bakåt är lite smolk i bägaren. Det är puckar som studsar deras väg vid båda målen men vi ska inte sätta oss i den situationen genom att ta så onödiga utvisningar, säger Jens Öhman till sportnu.se efter matchen.

Liten besvikelse att det ”bara” kom 2983 när det var kalas i hallen. Men de som kom bjöd enligt rapporter på en riktigt jäkla bra stämning.

Matchfakta: 

Resultat: 4-2 (1-0, 1-0 2-2)

Målen Löven: Jens Ledin, Russ Moyer, Viktor Ekeståhl-Jonsson, Stefan Andersson

Målen Teg: Fredrik Sandström, Christoffer Forssén

Skott: 35-17 (10-4, 16-6, 9-7)

Publik: 2983

Löven:

Tre Kepsar: Stefan Andersson
Två Kepsar: Russ Moyer
En Keps: Viktor Ekeståhl-Jonsson

Teg

Tre Kepsar: Marcus Evertsson
Två Kepsar: Christoffer Forssén
En Keps: Tomi Heikkilä

3 kommentarer

  1. Jag förstår inte hur man kan bli tilldelad ett jobb av sin arbetsgivare och sedan göra något helt annat som till exempel referera en helt annan match. Tur att man inte har dig som anställd.

    • Jobbet var att refera matchen åt tidningen. I bloggen skriver jag som vanligt om alla matcher Löven, Teg och Vännäs spelar, hemma som borta.

  2. Tjenare Erik!

    Du som tidigare domare kanske kan tala om ifall det är något speciellt med att bli utbuad och hånad av en hel arena, något som en vanlig icke-domare inte förstår sig på. Har sett tre av Björklövens matcher denna säsong, och samtliga har dömts av samma domare, Stenlund tror jag han heter, och samtliga matcher gör han så stora fel att han, ifall han varit exempelvis polis, skulle fått kicken direkt, och utöver det dömts till fängelse för tjänstefel.

    Att fela är mänskligt säger man ju i och för sig, men att efter man felat glida runt och småle/skratta medan man blir utbuad av 2000+ känns bara som en konstig grej… Så nu undrar jag alltså, har domare någon sorts underlig humor, eller är det mer som en fetish där man vill ha så stor mängd folk emot sig samtidigt?

    Självklart en ironisk kommentar, men när man sett Stenlund (jag tror det är så han heter) in action så börjar man fundera. Trevlig blogg du bedriver annars, och som folk brukar säga ”keep up the good work”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *