Inför Piteå-Teg

Det är ett skadedrabbat Teg på backsidan som åker upp till Piteå i kväll då de endast har fem backar tillgängliga. Piteå har verkligen gått som tåget i serien den senaste tiden så det blir en tuff uppgift för Teg.

– Det blir en verkligen tuff match men vi åker och för att vinna. Vi tog poäng mot dem senast vi möttes. Det gäller att vi kan vrida om skallarna och vara med direkt från start, för de brukar alltid gå fort i första perioden. Det har varit tighta matcher när vi mött dem och vi har haft lite svårt mot dem. Vi har haft mycket spel i anfallszonen men svårt att skapa de riktigt farliga lägena. De har ett väldigt bra försvarsspel och tryckt ut oss bra. Nu är varje poäng viktig i kampen om Allettan framförallt nu när Vännäs går så pass bra, säger Mattias Lund.

Truppen:

– Vi har många skador på backarna just nu. Som tur är det inga som är långtidsskada. Vi kommer mest troligt låta Micke Pettersson spela back då han gjorde det under stora delar av förra säsongen i Hudiksvall. Zackarias Granlund är dock tillbaka till spel, men Christoffer Göransson är det osäkert kring då han stod över gårdagens träning. Riktigt stort av Löven som låter oss låna Jesper Ericson. De anser att det är ett win win läge. Han kommer få mycket speltid och spela alla spelformer och han själv tycker att det är en bra lösning, säger Lund om läget i truppen.

De backar som är skada är: Viktor Schill, Peter Bjuhr, Andreas Nilsson, Johan Palm och Oskar Jonsson.

Marcus Evertsson kommer vakta kassen.

Notera att: 

Piteå har gjort överlägset mest mål Division 1 Norra A med deras 73 baljor.

Tips:

4-2

Nedsläpp:

19:00 i LF Arena

Domartrio:

HD: Mattias Stenlund. LM: Hannes Hedlund och Oscar Burlin Andersson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *