Löven körde över Vännäs

Vännäs startar matchen väldigt piggt och skapar bra med chanser och är det bättre laget till 11:47 i första då Oscar Persson åker ut för en hakning. Då kliver backgeneralen, Stefan Andersson (jäklar vad bra han är!) fram och pangar in 1-0 från blå. Efter det går luften ur Vännäs och det är Björklöven för exakt hela slanten. I andra perioden fortsätter Löven att pumpa på och klär av Vännäs och de gör ytterligare tre mål. Inför tredje byter Vännäs målvakt och Henrik Jonsson kliver in, släpper in ett mål men räddar Vännäs från ytterligare mål i baken. Björklöven hade i dag gått ifrån deras grundspel och det skapade stor oreda i Vännäs försvar. Ett klokt beslut från herr Öhman då det verkligen gav frukt och bjöd publiken på lite mer publikfriande hockey. Det kan vara väldigt viktigt såhär i gråa novemberlunken. Matchens höjdpunkt var Palmebjörks 5-0 efter ett riktigt ryskt klapp klapp spel serverat av Ekeståhl-Jonsson och Olof Mårs. Detta var återigen en match där Löven visar sin överlägsenhet i denna serie, där alla i laget gör jobbet och pumpar på matchen igenom, det blir väldigt jobbigt för motståndarna.

– En kontrollerad match. Vi har några minuter i början där vi är bekväma, men annars har vi bra kontroll, säger Jens Öhman, tränare i Björklöven till sportnu.se.

– Första 10-12 minuterna kanske är det bästa vi gjort. Andra perioden är kanske det sämsta, säger tränare Patrik Degerman till sportnu.se

Det märkligaste i matchen var att Vännäs hade särat på succétrion Pontus Johansson, Anthony Scarpino och Hampus Åsell.

Matchfakta:

Resultat: 7-0 (3-0, 3-0, 1-0)

Målen: Viktor Ekeståhl-Jonsson 2, Stefan Andersson, Jens Persson, Markus Lundberg, Jon Palmebjörk, Karl-Johan Lundström.

Skott: 53-20 (17-6, 22-8, 14-6)