Inför Löven-Piteå

Vad passar bättre en lördagskväll om man håller på Löven än en seriefinal mellan A-seriens två bästa lag, Löven och Piteå. Sedan intåget av destillerade drycker inom sportens värld brukar det alltid vara bra drag på publiken under lördagsmatcher. Kommer även så vara fallet i morgon? Ja det tror och hoppas jag. Läge för ett publiksäsongsrekord.

Matchen då. Jag tror det bästa som kunde hända inför denna match var att Piteå förlorade i onsdags mot Teg. Piteå har annars gått som tåget i serien, radat upp segrar och har gort mest mål i serien. Nu åkte de på en förlust och kommer komma mer hungriga och framförallt revanschsugna, dels från matchen i onsdags och dels från uddamålsförlusten senast dessa två lag spelade. Björklöven spelar i deras hemmaborg och har inte förlorat en poäng på hemmaplan i år (Tegsmatchen var Löven bortalag) och det är som alltid en fördel, men nu lider Löven av en hel hög med skador. Löven har släppt in överlägset minst mål i Div 1-Sverige och i morgon kommer defensiven verkligen ställas på prov när ”Ragge”, Stralla”, Högberg och Waldehagen börjar snurra i power play och i första perioden där som vanligt Piteå kommer gå för knock. Så det är verkligen upplagt för en väldigt trevlig hockeymatch där jag tror specials teams kommer att avgöra matchen och Green Devils förhoppningsvis ramar in matchen på ett sådan där härligt lördagssätt. För att sammanfatta mitt svammel måste alltså Löven hålla sig borta från utvisningsbåset och som i första hemmamatchen för året mot Piteå, hålla tätt i första perioden. Kommer de klara av det? Nja, är inte sådär superövertygad.

Såhär säger tränare Öhman om matchen:

Truppen:

Löven har en hel hög med osäkra kort inför morgon. Klart är att Alexander Eriksson, Persson-Riss och Possler kommer missa matchen. Om Öhman inte frångår sin målvaktspolicy, som han ha kommer ha tills han känner att det är läge att satsa på en, så kommer Wälitalo stå i morgon. Jesper Ericson är som bekant med Teg och tränar med dem i morgon och kommer inte spela matchen.

Notera att:

De tre bästa poängmakarna i serien, som alla har 22 poäng, spelar i dessa två lag. Olof Mårs i Löven, Joakim Högberg och ”Stralla” i Piteå.

Tips: 

3-4 efter straffar

Nedsläpp:

16:00 i Umeå Arena

Domartrio:

HD: Thomas Öberg. LM: Sebastian Boman och Tomas Byström

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *