Seger i seriefinalen

Seriefinal mellan Björklöven och Piteå blev den bästa match som spelats i Umeå Arena i år. Det var en match där båda lagen ville spela hockey och Löven bjöd de (få) som kom på en mycket underhållande hockey.

Björklöven startade något avvaktande och Piteå var det bättre laget i de första tio minuterna. Men efter att Löven gjort 1-0 i powerplay fick de även igång spelet och kunde bara 33 sekunder senare öka på till 2-0. Piteå reducerade till 2-1, men Löven fortsatte att trumma på matchen igenom och har gjort 3-1 innan hesafredrik ljudit för periodvila. I andra perioden är det Löven för hela slanten och ger Piteå inte en millimeter. Om Löven kan spela som de gjorde i andra resten av säsongen är det nog väldigt få Div 1-lag som kan slå dem. Det var verkligen klasskillnad i andra. Att Löven inte fick in fler puckar ska Piteå tacka målvakten Marcus Nyberg för!

Björklöven fortsätter att trumma på matchen igenom och kan tillslut vinna med 6-3 efter att ha släppt in ett mål i slutet av matchen i box play.

– Vi gör som helhet en riktigt bra match. I tio minuter är de pigga. Vi är tunga att möta och har fyra kedjor som nöta på och motståndarna i denna serie har inte fyra kedjor som kan matcha våra och de behöver ofta gå ner på folk för att hålla uppe tempo och det sliter ännu mer på deras spelarna I andra perioden presterar vi den bästa hockeyn som vi har gjort hittills i år och tillslut orkar de inte gå ut på oss och ställer bara upp i en box. Det gäller att vi fortsätter spela såhär och ligga i rätt press hela tiden och här tycker jag vi gjorde rätt i spelet utan puck. Som sagt vår andra period är det bästa vi har gjort i år, men vi ska bli bättre, säger tränare Jens Öhman och konstaterar en sista sak och suckar:

– Vi börjar bli vana nu att alltid ha spelövertaget i matcherna men alltid har mer utvisningar än motståndarna.

Ni som inte var på plats kan se hajlajtsen här:

Matchfakta:

Resultat: 6-3 (3-1, 1-0, 2-2)

Målen Löven: William Quist 2, Emil Wrenman, Nicklas Johansson, Stefan Andersson, Johan Jarl

Skott: 42-21 (16-8, 13-7, 13-6)

Publik: 2412

Tre Kepsar: Nicklas Johansson
Två Kepsar: Stefan Andersson
En Keps: Karl-Johan Lundström

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *