Inför Kalix-Teg

Teg tog en fin skalp i onsdag då de efter en riktig lagseger bortaslog Piteå. I dag står Kalix för motståndet och som alltid är det inte bara att åka upp och hämta hem tre poäng från Fururinken, även fast Teg är klara favoriter och ska vinna. Teg saknar hela åtta man inför dagens match men likt matchen mot Piteå spelar Björklövenbackarna, Jesper Ericson och Kim Sehlstedt (J20)

– Det är rekord för säsongen på manfall då vi har åtta spelare borta men vi åker upp med ett bra lag. I hockey handlar det mesta om inställning och då gäller det att spelarna tar uppgiften på allvar och i dag kommer alla få mycket istid och i en sådan här match är det nog bara positivt. Vi är inne i en bra trend och det gäller som alltid att göra en bra inledning och sätta hög press på deras puckförare och förhoppningsvis göra första målet. Vi ska vinna och fortsätta spela vårt fina grundspel vi har haft de senaste matcherna. Sedan fick jag höra via Lars Molin att Andreas Hookana gick sönder i matchen mot dem och det är skillnad på deras första och andra keeper, säger Tegs tränare Mattias Lund.

Truppen:

Tegs saknar hela åtta man inför matchen. Det är Christoffer Göransson (jobb) David Muzito-Bagenda (skada), Micke Pettersson (studier), Fredrik Sandström (ska bli pappa), Johan Palm (skada), Andreas Nilsson (skada), Viktor Schill (skada) och Peter Bjuhr (skada). Målet kommer att vaktas av Marcus Evertsson.

Notera att: 

Teg har aldrig vunnit med mer än tre mål i Fururinken och på de sju senaste matcherna där har Teg fem segrar.

Tips: 

2-5

Nedsläpp:

16:00 i Fururinken

Domartrio:

HD: Magnus Mäki. LM: Michael Hägg och Jimmy Andersson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *