IF Björklöven vs Skellefteå AIK

Under juluppehållet kommer Östersund möta Modo i Z-hallen och Vita Hästen kommer ta emot Linköpings HC hemma i Himmelstalundshallen. När jag läser detta tänker jag givetvis, varför spelar inte Löven och Skellefteå AIK mot varandra?

När jag jobbade för Linköpings HC var jag på plats när de spelade mot Vita Hästen för första gången sedan Adam var länsman, detta var under juluppehållet 2009 och vilken succé det blev. Fullsatta läktare, underbar stämning och ett Div 1-lag som stred för livet.

Utan att förvrida sanningen alltför mycket kan jag säga att alla Skellefteå- och Lövensupportrar saknar just derbyt mellan dessa två så varför inte ge dem det under julefriden? Ett topplag i ettan kan inte få en bättre träningsmatch och elitserielaget kan se det som ett ypperligt tillfälle ge de som inte fått så mycket istid massor av den varan. Bara för att ta ett av många exempel. Nu tänker ni, vart ska de spela då? Ja min tanke är att spela matchen i Umeå då det var riktigt länge sedan det spelades en ”stormatch” här. Annars varför inte dra ut till någon by runtom i länet så får de två största klubbarna i Västerbotten visa upp sig. Jag ser bara fördelar med detta och jag hoppas att det blir av.

Så nu kommer uppmaningen till Mats Danielsson och Pea Israelsson. Ta era telefoner och ring varandra!

P.S Ni som tänker. ”Ja men Löven ska ju spela i Allsvenskan nästa år” Om så blir fallet blir det ju bara en bättre match. D.S

12 kommentarer

 1. Hmm kanske skulle göra en sån där digital namninsamling på nätet och skicka in till ledningen, tror ej de skulle kunna motstå trycket av en sådan match!!!

 2. Var det inte så att SAIK inte ville möta löven så länge de var i ettan, och sen har de ju ett tätare samarbete med Piteå så…ja!

 3. Vore grymt… Trött på att matcherna mot Luleå kallas för derby… Kommer aldrig i närheten av matcherna mot Löven.

  Det vore ett intressant initiativ. Men, ett problem jag ser skulle väl vara eventuella skador. Det skulle vara som när spelar åker iväg på landslaguppdrag, att man sitter med en klump i halsen för att de eventuellt ska dra på sig skador på matcher som inte ens är tävlingsmatcher.

  Men förutom just detta så skulle det vara väldigt intressant.

 4. Om Skellefteå ska spela mot någon division 1-lag under jul- och nyårshelgen lär det bli mot Piteå i Piteå. Nästan lika bra motstånd och en förening som man redan samverkar med.

 5. Ett derby mot Löven kommer alltid rankas högre än något annat derby, men det känns som att det inte skulle bli speciellt mycket till match? Det säger jag inte för att jag är AIK-fan och skadeglad, men om AIK kan göra sju mål på HV71 i en elitseriematch, vad skulle det då inte bli mot ett division 1-lag? Som någon säger här ovan skulle risken för skador vara för stor också, vilket troligtvis skulle innebära att ”stjärnorna” vilar och då är frågan om publiken tycker att det är lika intressant?

  Jag är dock övertygad om att även Skellefteås 90-talister skulle kunna göra processen ganska kort med Löven… 🙂

 6. Kanske man till en sådan match skulle kunna kalla hem ex lövare för att stärka laget. Tyvärr har jag ingen koll på vilka det skulle kunna vara.

 7. Visst kan man tänka sig ett sådant derby – när Löven är i rätt serie. Vad var det tränare Jens sa? Vilket år skulle Löven vara bättre än Skellefteå AIK?

  Innan dess kommer det nog att vara ett antal derbyn i så fall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *