”De var ett par storlekar för stora”

Ännu ett derby och jag börjar med att dissa publiksiffran, 720 åskådare, inte alls bra.

Till matchen. Teg börjar med energi men ju längre första perioden går ju mer tar Löve över spelet och efter Löven får hål på Teg får de det väldigt jobbigt. Andra perioden är spelmässigt sämre och därför lite konstigt att Löven gör så många mål trots att de spelar så mycket sämre än i första. I Tredje perioden kontroller Löven tillställningen och kan göra ytterligare ett mål och segersiffrorna skrivs till 1-6.

Ett orosmoln svävar ovanför Löven efter att Emil Wrenman utgick i andra perioden med ett befarat trasigt knä.

Stort utropstecken till Löven fysiska spel som fullständigt tog musten år Teg i sista. Vet inte hur många tunga tacklingar de levererade i spetsen var ”Acke” Hellström och ”Kalle” Lundström. Acke bidrog inte bara i defensiven i dag utan var en stor del i offensiven i dag och gjorde ett mål och ett ass.

– Spela med Löven passar inte direkt min spelstil. Vi har väldigt lite tid i försvarszonen där mitt spel kommer till sin rätt. Samtidigt är det väldigt nyttigt att få träna på det offensiva spelet och försöka vara mer delaktig i det, säger ”Acke” Hellström

Kommer du stanna året ut hos Löven?

– Inget jag vill diskutera här, men flera klubbar har hört av sig så det är antingen att stanna till jul eller hela året. Jag trivs väldigt bra här och jag kommer till jobbet varje dag och gör mitt jobb. Det är på träningarna vi har det tuffaste motståndet.

Vad säger du om matchen?

– Det var en skum match där vi spelar väldigt bra i första men får bara ett mål. I andra spelar vi betydligt sämre men gör mål. I tredje stänger vi matchen på ett bra sätt.

”Acke” passar även på att berömma fansen:

– Fantastiskt kul att fansen sluter upp även fast det är spel i ettan!

Tränare Jens Öhman är inne på samma linje som Hellström

– I första bli vi bättre och bättre och går ner oss rejält i andra men får ändå utdelning. Spelmässigt var vi inte alls nöjda med andra och i tredje stänger vi matchen.

Vet du hur det är med Emil Wrenman?

– Han har åkt till sjukhuset med en befarad knäskada och hade rejält ont. Det verkar vara en befarad ledbandskada, det kan vara mer eller ingenting. Bara att hoppas att det är så lindrigt som möjligt.

Tegs tränare, Lunds kommentar om matchen:

– I början av första lyckas vi ganska bra och får matchen lite dit vi vill och de får inte så mycket fart. Problemet med att när vi tror att vi har löst ett problem så jobbar vi inte helt klart utan de jagar igen pucken växer allt mer ju längre perioden går och de gör även första målet på en sådan situation. Efter målet får vi det fruktansvärt jobbigt. I andra skapar vi betydligt mer och sätter press på dem och får 1-1 men sedan får vi inte det rätta flytet och jag tar timeout och byter målvakt bara för att hitta ny energi. Jag tycker David i målet gjorde vad han skulle. Det hade varit mer rättvist om de hade vunnit första med 4-1. I dag var de ett par storlekar för stora.

Matchfakta:

Resultat: 1-6 (0-1, 1-4, 0-1)

Målen Teg: Jimmy Andersson

Målen Löven: Jon Palmebjörk 2, Emil Wrenman, Jesper Ericson, Marcus Lundberg, Alexander Hellström.

Skott: 13-48 (3-17, 6-15, 4-16)

Publik: 720

Teg:

Tre Kepsar: Jimmy Andersson
Två Kepsar: Isak Ahrling
En Keps: Daniel Palmebjörk
Bonus Keps: Tomi Heikkiläs privata hejaklack.

Löven:

Tre Kepsar: Alexander Helsström
Två Kepsar: Jon Palmebjörk
En Keps: Olof Mårs

1 kommentarer

  1. Hej Erik!

    Anledningen till folkdroppet tror jag kan vara Teg SK:s marknadsansvarige. Har inte gått på någon av de matcher som spelats i Umeå Arena med Teg som hemmalag sedan jag gjorde misstaget att gå på den första som spelades mellan lagen i div.1.

    Att man som student skall behöva betala 100kr för en ståplatsbiljett är ren idioti. När man kommer fram och säger ”en ståplats student” och får höra ”vi har inga studentpriser, det är 100kr som gäller för alla (ståplatser, sittplatserna var ännu dyrare)” så är det inte underligt att publiken inte dyker upp nästa gång. Anledningen till att Löven-Teg drar folk, medan Teg-Löven inte gör det ligger (utöver säsongsbiljetterna) på att dom/den som ansvarar för biljettförsäljning i Teg inte förstår sig på det enkla systemet om utbud och efterfrågan.

    Jag hoppas verkligen att Teg förstår att elitseriepriser inte håller för ett lag på deras nivå, även om man råkar möta löven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *