Inför Teg-Löven

Dags för årets tredje Umeåderby. Lagen har en seger var och det brukar bli jämna matcher de två lagen emellan. Löven är som vanligt när de spelar klara favoriter.

– Det känns återigen som en rolig utmaning och kul att vi börjar få tillbaka killar från skador och det är en förutsättning för att vi ska orka stå up mot Löven. Vi siktar givetvis på att vinna och vi vet hur vi ska spela för att kunna göra det. Det kommer bli tufft och de är inne i en bra matchform så det gäller för oss att få en bra start. Ju längre vi är med ju större chans har vi. Det såg man matchen vi vann så blev de mer och mer frustrerande när de inte fick in pucken. Vi börjar känna varandra ganska väl vid det här laget och de snackar garanterat om att gå in och döda matchen så snabbt som möjligt. Vi måste göra det jobbigt och tråkigt för Löven, säger Mattias Lund

Ni fick ett tråkigt besked om att Viktor Schill missar resten av säsongen, tänker ni ta in en ersättare?

– Jättetråkigt att tappa honom och vi vill få in honom i en ledarroll denna säsong. Vi har ett ess i rockärmen som vi jobbar med och hoppas på att få besked om det på måndag. Vi ser det som en framtidslösning på vad som komma skall längre fram på säsongen. Vi saknar lite rutin på backsidan.

Såhär säger tränare Öhman inför matchen:


Trupperna: 

Teg dras fortfarande med skador på backsidan. Och fortfarande är backarna Johan Palm (överkropp), Peter Bjuhr (sjuk).

Backen Viktor Schill som missat de senaste matcherna, har nu fått besked om sin knäskada, och beskedet är olyckligt både för Schill och Teg, där främre korsbandet är av, och Schill missar resten av denna säsong.

Däremot så återfår Teg Christoffer Göransson, Mikael Pettersson, Fredrik Sandström och David Muzito-Bagenda till derbyt mot Björklöven. Man får även tillbaka backen Andreas Nilsson, som varit ur spel en längre tid. Löven J20-lånat Kim Sehlstedt spelar även denna match. I kassen kommer David Lindgren att starta.

I Löven är det bara Zebastian Possler som är säkert borta. Ingen kioskvältare om Petter Sandström startar i målet.

Notera att:

Björklöven och Teg ligger tvåa respektive trea i box play-ligan i A-serien. Löven har 88,68% och Teg 84,72%,

Tips: 

1-5

Nedsläpp

19:00 i Umeå Arena

Domartrio:

HD: Fredrik Svensson. LM: Jim Sellin och Marcus Edvardsson

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *