Årets första plump

I kväll kom alltså Löven första plump under ordinarie matchtid. Nu såg jag inte matchen då jag bevakade Vännäs match åt tidningen och tänker inte ge mig på att analysera Lövens förlust. Men om läser skottstatistiken verkar det som att Löven skapade en del lägen i alla fall. Sista perioden vann de skotten med hela 21-9. Men det var inte där de förlorar matchen utan det var i den första perioden, enligt tränare Öhman.

– I första perioden tar vi för många felbeslut vilket gör att vi tappar pucken på fel ställen och släpper till för många två mot ett och tre mot två lägen. Vi rättar till det till andra och tredje och skapar bra med lägen och ska ha gjort fler mål. Kiruna gör det bra och ställer upp i försvarszon och chippar ut och går på kontringar. Ju längre matchen går ju mer luft under vingarna får det och de får in tredje målet lite turligt. Vi fick inga sådana mål i dag vilket talar sitt tydliga språk. Vi hade lite stolpe ut, killarna var bra laddade inför matchen så det var inte för att de var för bekväma. Det är aldrig roligt att förlora och det vill jag inte göra men samtidigt finns det mycket att lära från denna match och vi är inne i en lärande period då vi ska vara som bäst i slutet av säsongen. Nu gäller det att hitta tillbaka till effektiviteten i power play till nästa match, säger Jens Öhman efter matchen.

Ska alla Lövensupportrar börja bli orolig för denna förlust? Absolut inte! Plumpar under säsongen kommer, det hör till. Jag tror istället det var bra för Löven att åka på denna förlust. Det kommer väcka hela laget och det kommer lära sig mer från denna match än en 14-0 seger mot Boden.

Matchfakta:

Resultat: 2-3 (1-2, 0-0, 1-1)

Målen Löven: Jon Palmebjörk 2

Skotten: 48-20 (15-7, 12-4, 21-9)

Publik: 2885

Tre Kepsar: Jon Palmebjörk
Två Kepsar: Russ Moyer
En Keps: Alexander Sundström

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *