Hedersam förlust

För andra matchen i rad åker Vännäs på en hedersam förlust mot Piteå. Vännäs spelar riktigt bra i dag och ett oavgjort resultat hade inte alls varit orättvist.

Vännäs börjar matchen klart bäst och är sånär på att ta ledningen i deras första power play som kommer efter 1:34 in i första. Piteå kommer mer och mer in i matchen och har en puck som dansar på mållinjen men perioden slutar helt klart rättvist oavgjort. I andra är det precis tvärtom. Piteå börjar bäst och deras nyförvärv, Otto Jaksch, får visa sina offensiva kvaliteter när han pangar in 0-1 från blå. Vännäs kan kvittera genom en riktigt fin soloprestation av Pontus Johansson. Piteå försätter att trycka på och kan ännu en gång ta ledningen men Vännäs kvitterar snabbt efter ett bra power play. Andra perioden var Piteå det bättre laget och det var mycket tack vare Joakim Moritz i målet som gör att det står 2-2. I tredje tar Piteå åter ledningen redan efter 27 sekunder. Efter det kontrollerar de tillställningen bra och backar hem lite omedvetet tror jag, vilket gör att Vännäs skapar många chanser. Piteå sticker upp med ett par farliga kontringar och det är just på en sådan de gör 2-4 efter att Hampus Åsell fått ett guldläge mitt i slottet när Vännäs hade tagit ut målvakten.

Detta var helt klart den bästa match jag sett Vännäs göra i år. Till och med bättre än segermatchen mot Kiruna. Framförallt var det backarna i dag som övertygade, även Pontus Johansson och Anthony Scarpino förtjänar beröm.

Det delas inte ut några poäng för hedersamma förluster men Vännäs har väldigt mycket att ta med från denna match till de två derbyna på rakan de har mot Teg och Löven.

Till er Piteåsupportrar som undrar hur Otto Jaksch var. Kan meddela att han kommer att bli en tillgång i offensiven, bra blick för spelet och en vass bössa som han även fick visa upp i dag när han gjorde 0-1. Dessutom är han stor och stark men kanske inte sådär vinthund snabb på rören.

Matchfakta:

Resultat: 2-4 (0-0, 2-2, 0-2)

Målen Vännäs: Pontus Johansson, Marcus Pettersson

Skott: 30-34 (12-13, 8-12, 10-9)

Publik: 122

Tre Kepsar: Fredrik Eriksson
Två Kepsar: Samuel Aho
En Keps: Joakim Moritz

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *