Div 1 Norra A – Sammanfattning från tränarna

I går sammanfattade jag själv Div 1 Norra A och i dag är det tränarnas tur att sammanfatta deras lags prestation i serien.

Jens Öhman, IF Björklöven:

– Två förluster för mycket, nä i det stora hela tycker jag vi har gjort det bra. Vi har stadigt blivit stabilare och blivit bättre och bättre. I början av säsongen jobbade vi medvetet inte med alla moment. Vi har tagit oss en bra bit när det gäller spelet. Sedan vet vi att de stora prövningarna kommer efter jul, alla lag börjar om på noll och det gäller att prestera. Vi har en bra känsla i laget och alla jobbar stenhårt mot samma mål. Vi är helt klart nöjd med första delen av serien men vi ska alltid jobba för att bli bättre. Vi har haft fokus på att bli stabilare i spelet istället för att göra tio mål per match och då blir det naturligt att det är ibland saker som fungerar bra och dåligt. Om vi ser rent resultatmässigt så har vi fyra segrar mot Piteå och en förlust mot Kiruna. I Kirunamatchen skapar vi så pass många lägen som ska räcka för att vinna, men pucken ville inte in. Det svåra har varit att göra bra matcher trots att länge varit klart att vi skulle vinna serien och sista matchen mot Teg var ett sådant läge, vi vinner matchen men spelar inte alls bra.

Vad är du mest nöjd med och minst nöjd med?

– Mest nöjd med är attityden och inställningen i gruppen. De jobbar hårt varje dag och varje träning. Det har varit extremt få gånger vi har behövt hojjta till på träningarna och när vi har behövt göra det har det inte behövts mycket när det har blivit en dipp på träningen för att de ska komma på rätt spår igen. Killarna jobbar hårt för att utvecklas och bli bättre och det är väldigt skönt som ledare och att de är så seriösa mot vårt mål, säger Öhman och fortsätter:

–  Jag är även nöjd med hur täta vi har varit bakåt, främst början på säsongen. Vi släpper in 32 mål på 24 matcher och det är väldigt bra. Vi vill givetvis tillbaka till hur täta vi var i vårt box-play i början. Motståndarna vet att det är svårt att göra mål och om man slipper in lite mål är det betydligt lättare att vinna matcher.

– Om jag tittat på något som har varit mindre bra så skulle jag vilja se att vi är mer konsekventa över 60 minuter. Jag tycker vi har haft lite väl många onödiga dippar i spelet och framförallt starta upp matcherna bättre.

Målsättning inför Allettan?

– Vi vill vinna varje match och gör vi det så vinner vi serien. Vi måste jobba stenhårt och alla lag börjar som sagt på noll så det gäller att kriga. Roligt att återigen få spela matcher som som betyder något. Jag tror Sundsvall, Kiruna, Piteå och Östersund kommer bli de främsta motståndet. Jag har sett Sundsvall ett par gånger och det är spelskickligt lag även Piteå och Kiruna är väldigt bra lag. Östersund har jag dålig koll på men de gick långt i fjol och har ungefär samma lag som då och har samma tränare. Så det ska bli skoj att få möta lite nya också. Alla utom Wrenman kommer vara tillbaka till seriestart, om ingen fler blir skada, så jag ser verkligen fram mot detta, avslutar Öhman.

Mattias Lund, Tegs SK:

– Vi hade en enkel försäsong där vi vann många matcher och stort och det tror jag berodde främst på att vi var så fysiskt starka. Vi har stadigt blivit bättre och bättre och om vi tittar på vårt grundspel har vi inte haft några större bakslag, bara i några korta perioder. Känslan har varit att vi ständigt blivit bättre som lag och individuellt. Vi har gjort många bra matcher mot topplagen och även tagit en hel del poäng. När vi inte har gjort det har det varit små detaljer som gjort skillnad, vi har tappat markeringar en kort period. Inför Allettan måste vi upp i vår lägsta nivå när matcherna kommer bli tuffare och man blir mer straffad för varje misstag. Då får man inte tappa markeringar så enkelt och ibland måste pucken in när vi får power-play. Den stora skillnaden jämfört med i fjol är att vi i år har tagit poäng i matcher där vi inte har spelat på topp. Vi har lärt oss att vi kan inte leva på snygga dragningar och spektakulära mål, utan vi måste ut kriga som lag. Som helhelt är vi nöjda över serien och vi nådde till vårt mål, Allettan.

Vad är du mest nöjd med och minst nöjd med?

– Mest nöjd är jag över att vi inte har varit så mycket upp och ner som i fjol, vi har varit betydligt jämnare över tre perioder och det är mycket Terros förtjänst. Att orka kliva upp och göra vår bästa period mot Löven och Piteå i sista gör man inte om man inte är bra tränad.

– Minst nöjd är jag över att vi har fått några avhopp under resan och skador som gör att killar är borta restan säsongen. Nu har det inte stört oss då vi har en så pass bra och öppen grupp, men det är inte optimalt att behöva ta in så pass många nya och alltid en fara.

Målsättning inför Allettan?

– Vi har diskuterat målsättning och har valt att hålla den inom gruppen. Vi är inte där bara för att det är roligt att möta nya lag och ha roligt utan det är klart att man sneglar mot fjärdeplatsen. Vi har många killar som har jobbat mot detta mål i tre år och många som inte har rutin från Allettan så alla är extremt taggade inför detta. Det gäller att vi gör det vi är bästa på, att spela efter våra resurser som lag och malar ner våra motståndare, då kan vi vara med från början, avslutar Mattias Lund.

Patrik Degerman, Vännäs HC:

– Det känns som vi har gjort en klart godkänd höst. Vi hade ett tag hugg på Allettan och vi kan vara ganska nöjda med hösten främst seger mot Kiruna och segrarna mot Teg. Vi spelade även tight mot Piteå och har vunnit två av fyra mot Kalix. Mot Löven hade nog ingen förväntat sig att vi skulle vinna. Den ända plumpen är de tre förlusterna mot Boden. Spelet har stadigt gått framåt och då främst vårt power-play, där vi i slutet har varit riktigt bra. Även i försvaret har vi blivit stabilare, vi har även fått färre och färre dippar i vårt spel om man räknar bort helgen i Kiruna och sista matchen mot Löven.

Vad är du mest nöjd med och minst nöjd med?

– Mest nöjd med är att vi lyckades ta poäng mot Teg i alla matcher vinna tre av dem. Det stärker laget.

–  Vad jag är minst nöjd med är helt klart helgen i Kiruna.

Målsättning inför fortsättningsserien?

– Vi har inte hunnit diskuterat den inom gruppen, men rent spontant känns det som att det inte finns något annat än serieseger och få vara med i ett play-off och bli klara för nya ettan, avslutar Degerman.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *