Snack med Blixt

Tog telefonen och ringde Jimmy Blixt för att kallprata lite och höra hur läget är inför Allettan.

Vi börjar med era spelare i Teg, hur ser du på deras utveckling?

– Det är inget jag vill kommentera i media, jag har en ständig dialog med deras tränare.

Marcus Evertsson har gjort det väldigt bra hos Teg. Det måste kännas tryggt att ha tre stabila målvakter att tillgå?

– Aboslut, det var grundtanken från början att han skulle få mer skott på sig i Teg och det är det bästa för hans utveckling. Jag vet att det kan låta som vi är självgoda att vi får inga skott mot oss, men det har varit så. Att komma från J20 där han fick extremt mycket skott på sig och direkt in till oss tror jag inte hade gynnat hans utveckling.

Bertil Hammarstedt sa när Alexander Sundström presenterades att mer spelare var på väg in, vad söker ni?

– Det var mer än vad jag visste, skratt…

Hur ser du på truppen, är du nöjd eller känner du att du saknar någon spelartyp?

– Jag är nöjd med truppen som den är. Sedan är det ju så att jag ständigt kollar marknaden, men det är inget jag planerar. Det kan vara backar, forwards eller en tränare, skratt, jag sitter med Jens. Det är så att vi är inte intresserade av att bredda truppen ytterligare utan i så fall ska det vara en riktigt bra spelare och det ska inte äventyra vår ekonomi. Det gäller att gå upp.

Vad är skillnaden som talar för att ni går upp i år och inte i fjol?

– Vårt försvarsspel, att vi är tryggare i vårt spel och att vi har ett bättre och bredare lag. Om vi får skador på två spelare står vi inte och faller på det och det är en förutsättning för att gå upp. Sedan har vi en väldig konkurrens om platserna och det finns inga givna platser om vem som ska stå utanför truppen. Spelare som blir sämre av konkurrens och inte klarar av det ska inte hålla på med elithockey. Den känslan tar man med sig i en kvalserie också. Tankarna börjar snurrar, vad händer om vi förlorar nu, avslutar Blixt.

Tack för det, Jimmy och God Jul.

– God Jul och du. Om tomten kommer till dig kan inte du be honom komma förbi mig också, det var längesedan han var förbi. Säg att jag önskar mig en Ipad som man kan filma med.

Ska göra det! 

3 kommentarer

  1. Hej Erik, tack för trevlig läsning.
    Nästa gång du stöter på Blixt får du gärna fråga hur tanken är att få laget bäst förbered på Playoff som kommer efter Allettan. Blir det någon träningsmatch innan Playoff?

  2. Blixt vill inte kommentera sina spelare i Teg, sedan ”babblas” det friskt om Marcus Evertsson i Teg!? Det är till att hålla sig länge 😉

  3. Fördelen med kallprat är att mera kommer fram. På frågan om utlåningarna lämnas dock inga uttömmande svar. Svar blev det men på något annat sätt. Detta utifrån citat ” Spelare som blir sämre av konkurens och inte klarar av det ( utlånas som nu till Teg) skall inte hålla på med elitishockey ( den som spelas i löven då). Det var väl svar nog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *