Gäsp (uppdaterad)

Björklöven gjorde processen kort mot Teg och vann tillslut med hela 8-1. Löven är just nu snuskigt effektiva, 17 mål på två matcher.

Blev dock väldigt besviken på Teg som hade en total avsaknad av hjärta och kämpaglöd, nu säger jag inte att de gjorde Löven bra, Löven var klasser bättre. Men att glida ut på isen och nästan be om ursäkt för att man är där håller inte i Allettan. Enda ljusglimtarna jag såg i Tegs spel var i boxplay. Där var de riktigt bra och om de inte hade hållit uppe spelet i den spelformen hade nog Löven gjort fyra, fem mål till.

Några punkter värt att nämna efter matchen.

* Grundseriens poängkung, Palmebjörk, studsade tillbaka efter att ha gått från Piteåmatchen poänglös och levererade tre assist i dag.

* Alexander Sundströms 4-0 mål var matchens delikatess.

* Spelet lagen visade upp i andra perioden var allt annat än bra.

* Publiksiffran, 2527, skulle alla Div 1-klubbar i Sverige jubla över. I Lövens mått mätt, i första matchen i Allettan och i ett derby, är det inget annat än IG.

* Vilket jobb och ansvar Tegs Micke Pettersson tar i boxplay och i försvarszonen.

* Evtersson i Tegs mål hade verkligen igen bra dag på jobbet i dag. Men igen vidare hjälp från utespelarna heller.

Har tippat Björklöven som etta i Allettan och jag tror Allettan kommer bli lika ojämn och precis lika tråkig som Div 1 Norra A. Löven och Sundsvall kommer döda serien ganska snabbt så denna match är absolut inte den sista som kommer sluta med såhär stora siffror. Räddningen är att Löven möter Sundsvall två gånger, och vad jag har hört ska Sundsvall bussa upp två bussar med supportrar. Så det verkar som vi äntligen får uppleva en supportermatch i Umeå Arena igen. Nä, kan det inte bli vår och playoff så vi kan få Löven spela matcher som gäller något. Innan dess, förutom två stopp mot Sundsvall, tror jag säsongen för alla som följer Löven kommer bli en enda lång gäspning.

 

20 kommentarer

 1. För det första, vad försöker du med?
  Du har blivit största pessimisten någonsin mot Löven och far dessutom med osanningar.

  Det var inte 3188 personer på Lövens första hemmamatch i fjolårets alletta, det var 2567, den 14 Januari 2012 mot Örnskoldsvik. Alltså endast 40 personer färre i årets premiär, ganska stabilt ändå?

  3188 personer var det i första och enda hemmamatchen mot Asplöven i allettan ifjol, den 17 Februrari. Vi får väl se hur många det dyker upp mot årets serierival Sundsvall den 19:e.
  Tror du 3188 personer står sig?

  Källa: http://historical.stats.swehockey.se/

  • Du har helt rätt jag. Jag kollade på andra omgången bara men, den spelade ju den 17/2. Helt rätt av dig!

   I detta inlägg skriver jag att Löven och Sundsvall är så överlägsna och att serien kommer vara avgjord innan den har börjat, hur är det att se negativt på Löven?

 2. Hej igen Erik! Jag måste säga att jag tycker du hela tiden ger en så sned bild på Björklöven var och varannan artikel / blogg inlägg är ju hur negativ årets Löven och deras chanser är, vilken gammal ålder de har, deras vilja,vinnare mentalitet, Publiksiffror, hockeyns död i Umeå, ungdoms hockeyn mm. jag för en tycker att det är lite sorgset att läsa detta om och om igen då jag dels kan jämföra de andra div 1 klubbarna med Löven vilket du glömmer bort helt tycker mest du deppar då det går dåligt för Teg! Om jag ser till vilka publik siffror de andra serierna drar så ligger Löven alltid högt upp, vi är effektiva framåt och bra bakåt, att vi efter 3 år i div 1 tappar i publik det gör alla klubbar inget onormalt då Umeå borna nu lärt sig att detta är en transport sträcka till kvalet till kval serien och att det först då är det något det gäller! detta är mer ett misslyckande från de som gör serierna så betydelselösa för de bästa div 1 klubbarna, att det sedan är ett underkännande till Umeås befolkning/hockey älskare att de inte går är en sak som jag med kan hålla med om, men att stå och döma Löven efter de förutsättningar som nu råder är bara enfaldigt och ledsamt av dig enligt mig,. jag ser aldrig dessa artiklar om Teg hur de har lite publik mm eller hur länge de harvat i div 1! nä du berömmer mer dem än något annat lag i umeå trakterna. Jag måste säga att jag gillar dig i det stora hela men som supporter till Löven blir det lite enformigt att ständigt läsa detta, jag ser det hellre som en vän till mig sa igår ”fan om löven spelar så här halv dåligt och ändå krossar lag som Teg och piteå som ska vara med och kämpa om platserna till kvalet hur bra är då inte Löven normalt?” Nä Erik kom med lite mer uppmuntrande Blogg inlägg om ALLA lagen i Umeå vi fans behöver med få både drömma och ibland faktisk se att pressen kan tillstå att om vi nu är det bästa div 1 laget så kan man ju hitta nått positivt att skriva om dem med eller hur? M.V.H Ett Erik fan.

  • I detta inlägg skriver jag att Löven och Sundsvall är så överlägsna och att serien kommer vara avgjord innan den har börjat, hur är det att se negativt på Löven?

   • Att Sundsvall och Björklöven i normala fall ska göra uppo m serie segern är helt normalt. Det jag menar med att du snedvrider björklöven är att du liksom hackar ned på nått de gör, då de vinner två raka matcher med målskillnaden 17 -2 så är Teg och piteå dåliga inte att löven faktiskt gör mål trots sämre spel av dem med, du ser hellre till det som varit än de förutsättningar som nu råder ex vi är ett div 1 lag inte ett allsvenskt lag längre vi måste ju bedömas på samma promiser som de övriga lagen! Björklöven dags datum är det bästa div1 laget och att vi har det bästa publik genom snittet som en del allsvenska lag inte ens har det får du till att vi tappar publik, div1 drar inte samma mängd som allsvenskan. vi har en ekonomi som är i balans men ingen jätte budget och vi bygger laget därefter. Så från ett div 1 perspektiv så är det väl ev Björklöven , Sundsvall och möjligen nått annat lag som ens klarar av att gå upp med den trupp de har. Så låt oss se det från den synvinkeln istället för att vi är sm mästare som saknar junior verksamhet och har ett lågt engagemang som de i elitserien/allsvenskan har. Du skriver oerhört bra tycker jag och du får gärna tycka det du tycker, men det låter så konstigt att det lag som är bäst i serien också är det lag som nästan har floppat i många avseenden då man läser det du skriver. Eller så tolkar jag dig väldig fel (vore inte första gången) haha tack för en bra blogg. mvh JämtLövet

    • Du missuppfattar mig. Jag skriver att serien kommer bli en gäspning för att Löven och Sundsvall är för bra för de andra lagen. Inget annat.

     • Låter bra det , jag är bra på missuppfattningar men så är det ju då man sitter på läktaren bakomen pelare. hihi

 3. Det kan bero på 2 saker att det var mindre folk 1. 5 derbyt mot Teg ej lika roligt att möta dom som första gången!. 2 derby i innebandy som drog bra med publik från hockeyn

 4. Du är medveten om att det är 5e derbyt denna säsong? Så många gånger har vi tidigare aldrig lirat..

  Sen har Sundsvall bokat upp 2 bussar. Däremot är dom långt från fyllda

 5. Kan bara instämma i Christer Hs inlägg. Forsätter du den här negativa utvecklingen så ser jag den här bloggen som död.

 6. Hej!

  Tycker att du ser nyktert på verkligheten. Faktumet är ju att vi befinner oss på ett sluttande plan. Vi måste kämpa kämpa och kämpa om vi vill få tillbaka löven till hockeyns finrum. För de som fortfarande är bakfulla sedan segerfesten -87 är det dags att nyktra till!

 7. Håller med Christer H, Löven krossar Teg och du väljer rubriken ”Gäsp” .

  Eriks hockeyhörna är död, länge leve Erik…

 8. Erik är väl inte det minsta negativ. Sanningen är att Björklöven inte kommer att gå upp i allsvenskan! Nästa år kommer klubben kräva mer bidrag från kommunen då pengarna är slut. Ni vet väl att Lövens ekonomi blöder men ifjol döljdes det av Baltics engångs pengar.

  • Jag håller med dig om det förstnämnda att han inte är överdrivet negativ och att det är skönt med lite nyanserad bild av hur det ser ut i hockeyn runt Umeå. Men att på förhand vräka ur sig de profetior som du gör känns ju mer korkat än negativt. Vill du provocera så bör du åtminstone ha en konkret syn på något, men där fäller du hela ditt argument.

   Björklöven är definitivt en av favoriterna till att kunna avancera upp till Allsvenskan, men det krävs en formtopp i rätt tid, det vet alla insatta. Annars kan man fråga en supporter av Skellefteå eller Leksand hur lätt det är att missa chansen trots att man haft en bra säsong. Att satsa sig ur en position i ettan är en chansning, och därför är jag, om möjligt, ännu mer björklövensupporter i år.

   Laget är bra sammansatt, har bra moral och inställning, men som Öhman säger, de har inte vunnit något än. Låt framtiden utvisa om det räcker i år, och stå bakom laget om du vill, det tänker åtminstone jag göra.

 9. Jag tycker din blogg är klockren och rejält verklighetsförankrad, Erik. Du ifrågasätter verkligen rätt saker.

  Att alla hockeyintresserade i Umeå, oavsett om man är Lövare eller Tegare vill att Löven ska ta steget upp, finns det nog ingen tvekan om. Att klarsynt titta på förutsättningarna för det är väl inte att vara negativ!
  Jag tycker du har rätt i mycket, Erik och det är synd att det verkar vara svårt att titta objektivt på Löven utan att det blir en massa gnäll från supporters!

  Till Christer H. vill jag bara säga att du verkar fortfarande ”sitta på läktaren” bakom en pelare, dessutom!
  Att jämföra Löven och Teg är ju inte vettigt på något som helst sätt!
  Teg är ett hockeylag med 0:- i spelarbudget medan Löven nog ligger på ett par miljoner. Löven har en uttalad ambition att ta sig upp i systemet, Teg har, som jag fattat det, en ambition på att bli ett stabilt mittenlag i div.1! Dessutom med fokus på spelare från Umetrakten och en relativt ungt trupp där juniorer ska få chansen. Jämförelsen torde därför falla rätt platt, eller hur?

  Sedan är väl förmodligen är väl tanken att Teg ska ”harva” i div.1 så länge som möjligt eftersom det är den division där de flesta J20 spelare hamnar i när de blivit överåriga. Förutsatt att de är bra nog, såklart.
  Vi behöver ett lag i Umeå där juniorer kan utvecklas och det blir svårt om Löven spelar i A.S för där platsar ytterst få första-års seniorer. Därför är Teg otroligt viktiga i Umeå, inte bara Löven, och verkar dessutom sköta jobbet utmärkt med tanke på att dom är i Allettan nu!

  • Ja jag sitter kanske bakom en pelare på en läktare nånstans! Jag jämförde nu inte Teg med Löven då de har olika förutsättningar jag ifrågasatte nått helt annat om hur man rapporterar från en match eller en serie, vilket står mig fritt att göra och till skillnad från dig tänker jag inte vare sig fråga om du är bakom en pelare eller nånting person angrepp verkar mera vara din grej.

   • Förlåt, det var dumt och omoget med läktarkommentaren och jag ska avstå sådant i framtiden!

    Jag tycker att lag som Teg, Vännäs och t ex Kalix inte är i samma paritet som Löven eftersom det skiljer så mycket på ekonomin och ambitioner, och att som du då ”snea” till ifall någon tycker Löven gör en medioker insats framstår som väl subjektivt och lite naivt.

    Löven måste gå fram som en bulldozer i grundserien och även mot vissa lag i Allettan för att överhuvudtaget ha en chans att ta sig upp, och det är kanske det som Erik och den del andra negativa, som du ser det, personer menar här på bloggen!

    Löven har stora ambitioner men har genom åren visat på dåligt omdöme mer än en gång, så jag tycker faktiskt att det är bra, både för Löven och oss andra hockeyälskare, att någon för en gångs skull försöker se objektivt på klubben.
    Och det tycker jag Erik gör på ett bra sätt.

    • Ursäkten godtagen. Jag håller med Erik och dig i det ni säger men,att hänga kvar i det förflutna och bedöma Löven utifrån tidigare årgångar av lag såväl som styrelser går inte då vi nu spelar i div 1 och är ett div 1 lag! för efter 3 år så har den allsvenska kostymen försvunnit, Vi Björklövare är inte dummare än att vi nu vet att ekonomin är sämre och mindre än tidigare och den nya styrelsen har jobbat bra som bara den enligt mig. Att vi har större plånbok än Teg och andra klubbar är ju faktiskt upp till varje klubb att jaga sponsorer! Lövens budget skulle normalt inte ge denna trupp så jag anser att spelarna som spelar för mindre än de är värda bör med få kredt för det och det var det jag menade till Erik att allt verkar vinklas ur ett negativt persperktiv! istället för att vi faktiskt är en klubb som gör det bra i div 1 med div 1 mått mätt då. Sedan hoppas jag att du har fel angående Teg och deras målsättning att de ska förbli en junior plant skola för alla andra lag, det vill jag inte tro, Det kan ju inte vara bra att gå ut och ragga spelare med inställningen att vi vill bara komma till Allettan så är vi nöjda, Snacka då om att skapa en dålig vinnar kultur hos de juniorer som spelar där. Nä Erik har en bra blogg men ibland är man inte överens bara asg. Björklöven till allsvenskan så är jag nöjd om inte nya tag till nästa år man ska inte ge upp.

     • Nu är det så att det är inte bara att gå ut och ragga pengar i denna stad. Konkurrensen om sponsorer är stenhård tack vare att Umeå har väldigt många Elitlag i väldigt många olika sporter.
      Vi kommer nog aldrig att ha mer än ett hockeylag högre upp än div.1 oavsett vad Vännäs eller Teg tycker eller har ambitioner till.

      Att vara en plantskola för juniorer är ju inget fel i. De flesta hockeyspelare lever ju sina karriärer i flera olika lag, det är väl undantagsfall där dom spelar hela sin karriär i samma lag.

      Att både Vännäs och Teg bedriver en god hockeyverksamhet i div.1 och också i framtiden förhoppningsvis lyfter upp juniorer till sina lag kommer att ha en positiv påverkan på hockeyn i Umeå med omnejd.

      Jag tycker det är bra av Erik att lyfta upp dessa klubbar i rampljuset också, för dom är också väldigt viktiga i framtiden om Umeå vill bli en ”hockeystad” igen, som den var under 80-talet. det klarar inte Löven på egen hand.

 10. I kommentarena som följer till detta inlägg verkar det vara mycket citat ” jag tror ” osv. Vore bra om man tog reda på lite fakta och när det gäller löven finns i alla fall måldokument tillgängliga. Ett dokument heter ” Umeå behöver ett elitlag i ishockey ” och där framgår hur löven skall bedriva sin verksamhet. Och då finns det en mycket klar åtgärdsplan från de yngsta via juniorerna till À-laget. Med begränsat utrymme här att vidga diskussionen kan vi stanna på individnivå som Erik med rätta tidigare lyft fram. Där står det bl.a. citat ” men eftersom vi även värnar om individen och inte bara att det skall gå bra för Björklöven till varje pris ser vi också positivt på det ”. Och hur ser det då ut ? En hel del bra, men också typ att de spelare som bänkas i À-laget är alltid de yngsta för att nå snabba resultat – på tvärs mot sin egen målsättning. Till att ingen junior ännu beträtt någon À-lagsträning. Alltså inte bara matchresultaten i sig har betydelse för hur en verksamhet fungerar som en del tycks tro – och då behövs en vidgad diskussion och där bidrar Erik stort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *