”Nu fokuserar vi på lördag”

web

Två första perioderna var verkligen ingen höjdare rent hockeymässigt. Framförallt inte i andra perioden. Löven åkte runt på hälarna och Övik spelade väldigt fult och ovårdat. Efter en rejäl utskällning i periodpausen av tränare Öhman lyfte Löven sig rejält och kunde även göra två snabba mål och de vann matchen med 0-5.

– Om inte killarna presterar bra hockey måste de få höra det. De kan inte åka runt och tro att de är guds gåva till hockeyn. Så det var skönt att se att vi kunde lyfta oss till tredje perioden, säger Jens Öhman.

Björklöven fick spela stora delar av matchen i powerplay, men likt matchen mot Kovland hade de stora bekymmer i den spelformen.

– Vi vet vad det beror och vi jobbar med det hela tiden. Jag tycker i dag embryon fanns där i dag. Vi skulle behöva få in några puckar så att vi får tillbaka självförtroendet.

Att det stundtals sviktande spelet skulle bero på att spelarna redan är i Sundsvallsmatchen ville inte Öhman känna sig vid.

– Vi har inte pratat något om den matchen. Det delas ut lika många poäng i denna match som på lördag, men nu är det full fokus på lördag som gäller.

Samma sak gäller för fansen. Green Devils tackade spelarna efter matchen genom att sjunga ”Krossa Sundsvall”.

Denna match var som mot Kovland. Tre viktiga poäng men inget skönspel. Nu gäller det att ladda om inför Sundsvallsmatchen. Det kommer inte vara något problem för Lövenspelarna med tanke vilket stöd de kommer få från publiken. Härligt!

Att Löven för andra matchen i rad håller nollan och att de endast har släppt in två mål på fyra matcher är verkligen imponerande. Det ska mycket till att förlora en match om man i snitt släpper in 0,5 mål per match. Lövens defensiv är riktigt bra just nu.

***

Teg spelade mot just Sundsvall hemma och kunde inte ta några poäng trots att de enligt rapporter stod upp mycket bra. I andra perioden vid ställning 0-1 hade de dessutom två ramträffar. Men det är inte i dessa matcher de ska ta poäng, även fast det hade helt klart gett dem luft under vingarna om de hade lyckats.

***

Vännäs spelade seriefinal borta mot Kalix och kunde tillslut vinna med 2-3. Redan i första matchen gav Lövens och Vännäs nya samarbete frukt. det var nämligen Jesper Ericson som gjorde matchavgörande 1-3 till Vännäs. Om nu Vännäs kan hålla uppe spelet någorlunda resten av matcherna ska det mycket till att de missar seriesegern och nytt Div 1-kontrak, nu när de har skaffat sig en rejäl matchboll. Det skulle vara mumma för nykomlingarna.

4 kommentarer

  1. Tog utlåningen på rätt sätt ! Jeppa E utlånad till Vännäs i brist på istid (PP-tid) hos löven. Förtroende hos Vännäs i PP och MÅL (Game Wining Goal).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *