Matchboll Vännäs

Vännäs HC - Bodens HF i Div 1 Norra A Forts, Niklas Kellgren

Vännäs fortsätter att vinna. I kväll kom fjärde raka vinsten i fortsättningsserien och de har nu halva foten inne till ett play off-spel. Men det var verkligen ingen lätt vinst mot Boden, utan det var kamp matchen igenom.

Vännäs började matchen riktigt segt och ett tag funderade jag om det berodde på underskattning. I andra rykte Vännäs upp sig rejält men hade det väldigt svårt att få in pucken. Det var stolpträffar, pucken hoppade över bladet när det var öppet mål och pucken dansade på mållinjen ett flertal gånger. Men tillslut spräcktes nollan men som ett brev på posten kvitterade Boden efter endast 40 sekunder efter Vännäs ledningsmål. Vännäs kunde dock återta ledningen efter ett fint power play-spel. Vännäs vann skotten i andra med 23-10.

I tredje perioden kontrollerade Vännäs tillställningen och 8:41 in i tredje gör Samuel Aho det matchavgörande 3-1 målet genom ett slagskott rätt upp i krysset. Har inte sett ett sådant hårt skott i Vännäs Ishall sedan Anders ”Pinnen” Åströms dagar. Det ryker fortfarande i krysset efter Ahos slagskott.

– Det är ett av tusen skott som man får till sådär, sa Aho nöjt efter matchen.

I slutet av matchen drar Vännäs på sig två utvisningar och Boden tar ut målvakten och kan reducera till med 20 sekunder. Men någon riktigt fara på taket var det aldrig.

Ett styrkebesked av Vännäs att kunna ta tre poäng trots att spelet var verkligen inte på topp i dag. Men om de ska ta poäng mot Kalix på söndag krävs det betydligt bättre spel än vad de visade upp i dag och bättre skärpa i avsluten. När de får upp pucktempot i anfallszonen är de riktigt farliga och de var även då som målen kom.

– Det här var ingen höjdarmatch från vår sida. Vi börjar första riktigt segt men jobbar oss in i matchen mer och mer. En viktig moralhöjare att kunna vinna trots att spelet inte var på topp i dag, säger tränare Degerman efter matchen.

***

vannas-boden_ERAS_003

Vännäs nyförvärv från Piteå, David Lindquist, visade även i dag vilken hög klass han håller. En riktigt underhållande spelare med sin fart och finess. Två assist levererade han i dag och är nu uppe i åtta poäng på fyra matcher, lika många poäng har Pontus Johansson och Magnus Lindgren. De förtjänar beröm i dag också, även junioren Marcus Pettersson som gör ett hästjobb i det tysta och i dag fick han även göra mål.

***

Vännäs HC - Bodens HF i Div 1 Norra A Forts, Jesper Ericson

En annan som visade klass var Lövenlånet Jesper Ericson och han fick stort förtroende i alla spelformer.

– Det var roligt när jag fick så pass mycket speltid. Det är det som jag är ute efter och roligt att spela här. Synd bara att jag inte satt något av mina lägen.

Hur var det att göra debut i Vännäs Ishall som en del i hemmalaget?

– Det var bra. Vännäs har ett ungt lag med väldigt stor potential. Sedan tycker jag om hallen här. Lagom stor och det är grymt härlig is.

Är det en snabb is?

– Skratt… Inga kommentarer.

Hur går tankarna om framtiden?

– Jag jobbar på och tar den istid jag får så får vi se vad som händer innan den 31/1. Jag vill vara kvar i Löven och kommer ge allt jag har för att ta en plats, avslutar Jesper Ericson.

***

Som sagt nu väntar Kalix på söndag för Vännäs. Vid vinst där ska det till väldigt mycket om Vännäs ska missa play off. Vännäs hade i dag fyra forwards, Anthony Scarpino, Oscar Persson, Philip Fousinette och Jeff Lundberg, på sjukdom/skadelistan.

***

Teg spelade hemma mot Piteå i kväll och det blev förlust. Piteå var för starka och Teg förlorade med 2-6. I och med förlusten gick tåget till en play off-plats. Piteå har i de tre senaste matcherna verkligen visat vilken kapacitet de har. Frågan är bara hur de kommer klara sig utan ”Stralla” nu? Eller helt utan kommer de nog inte bli. Han kommer säkert spela en del matcher när schemat tillåter.

Nu vänder serien för Teg och om en vecka möter de Piteå igen, fast borta.

 

3 kommentarer

  1. Hej ! När man ser dina bilder och det du skriver, så låter det riktigt spännade ! Du är en härlig skribent !
    Skulle jag beskriva matchen, så var det nog det sämsta jag sett på väldigt många år. Obefintligt passningsspel utan alla åkte med pucken… När passningarna kom så var de nästan alltid felriktade….Försvarsspelet kan man väl enklast kalla för ”klungan”……
    Som jag sa till dig på matchen, det bästa var den härliga varma mackan med skinka och ost….

    • Tack B-G!
      Håller med dig att det inte var någon höjdare till match. Men det är vinsterna som räknas. Vännäs måste rycka upp sig rejält tills på söndag då Kalix väntar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *