Umeåbo till Hockey-VM

2011-02-12 Sverige - Ryssland i LG Hockey GamesFOTO: ERIK ÅSTRÖM

Det står fortfarande i stjärnorna vilka spelare som ska representera Tre Kronor under hockey-VM i vår. Men nu är det klart att Umeå har en representant med under VM. Det är linjemannen Johannes Käck som har blivit uttagen. Detta är första gången någonsin som en domare från Umeå blir uttagen till VM och även den första linjemannen från Region Norr. Han är den andra domaren någonsin från Västerbotten att bli uttagen (Gary Eriksson huvuddomare, Skellefteå, var den första)

Johannes Käck är inte helt ny inom internationella uppdrag. Han dömde JVM förra året och har bland annat dömt Oddset Hockeygames tre gånger. Närmast väntar Käcks fjärde Oddset Hockeygames som i år går i Malmö och slutspurten av Elitserien, innan det är dags för VM.

Det är en sprudlande glad Käck som bloggen får tag på:

Stort grattis! Hur känns det?

– Tack så mycket. Det är så jäkla roligt att ha blivit uttagen och en stor ära. Jag är så fruktansvärt glad och stolt.

Att VM går på hemmaplan måste även det vara en extra krydda?

– Det är riktigt skoj det med. Sedan får vi se om jag hamnar i Sverige eller i Finland.

Nu är det bara att sikta mot OS då?

– Lugn och fin nu. VM känns riktigt stort och är verkligen en sporre. Jag håller på för att det är så roligt och detta blir en extra krydda till det roliga. Helt fantastiskt underbart.

Vad är det som gör att det är så roligt att vara domare?

– Det är att få vara en del av hockeyn som är den sport som jag gillar bäst, att få vara en del av Elitserien och den spänningen. Att få glida in i en fullsatt arena gör att man tänder till och får en adrenalinkick. Sedan har vi en fantastiskt bra gemenskap bland elitdomarna.

Återigen stort grattis!

– Tack så mycket!

De domarna som är uttagna från Sverige är:

HD: Marcus Vinnerborg och Morgan Johansson.

LM: Jimmy Dahmén och Johannes Käck

 

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *