”Hata Skellefteå”

IF Björklöven - Kiruna IF i Allettan Norra, Alexander Sundström

13 mil norr om Umeå spelade det ett mållöst Elitseriederby inför 6001 åskådare. Det krävdes straffar för att publiken skulle få se ett mål och Luleå drog det längsta strået.

I Umeå spelades en match i Allettan Norra mellan Löven-Kiruna inför 4811 åskådare. Alla dessa åskådare hade ett tydligt budskap, nämligen: ”Hata Skellefteå”. När Green Devils drog igång den ramsan i början på tredje perioden vaknade även sittplats och feststämningen infann sig och var kvar resten av matchen.

Även Jens Öhman hade ett tydligt budskap till spelarna innan matchen:

”Alla här i dag ska känna hur mycket vi vill vinna”

Om Löven visar precis det, resten av matcherna. Då kommer de gå obesegrande genom Allettan. Det var det som var den stora skillnaden sen senaste gången de två lagen möttes i Umeå Arena. I dag var Lövenspelarna beredda att ta ett blåmärke eller två, för att vinna. Jag håller Kiruna som det nästbästa laget i Allettan. De är väldigt kvicka i omställningarna och de hittar varandra lika bra som jag hittar i min egen ficka då de har spelat ihop sig sedan pojklagsåldern. Inget lag har haft så mycket puck i Umeå Arena mot Löven som Kiruna hade i går. Den stora skillnaden var att Löven köpte tränare Öhmans budskap och att Löven har en matchvinnare som för tillfälligt är lika het som lava, i Jon Palmebjörk.

– Det är helt underbart att ha en sådan matchvinnare i ett lag, sa Jens Öhman efter matchen.

Som vanligt klappar inte Jens Öhman sig om bröstet trots att de har inlett med sju raka segrar, utan han hälsar:

– Det spelar ingen roll att vi har 29 segrar i år. Om vi inte vinner den där sista matchen för året spelar det inte som helst någon roll. Men vi är väldigt svåra att göra mål på och släpper in ett mål per match i snitt, så det ska mycket till för att vinna mot oss.

Just den inställningen är så underbart härlig att höra. Han har ju så rätt. Björklöven har som mål att gå upp. Då är Allettan mer som en transportsträcka. Det är i play off och kvalserien som det gäller.

IF Björklöven - Kiruna IF i Allettan Norra, Jens Ledin

Nu vänder serien. Kiruna borta på onsdag väntar Löven. Det kommer bli årets svåraste match.

***

IF Björklöven - Kiruna IF i Allettan Norra, Petter Sandström

Petter Sandström visade i går klass! Likaså Russ Moyer. Det är också i sådana här matcher Alexander Hellström kommer till sin rätta, han ska inte vara i anfallszon och snurra. Utan är som bäst i försvarszonen.

***

Årets värvning har Kiruna gjort i Roger Kyrö. En mer meriterad andretränare finns i inte i Div 1. Han kommer bli guld värd för Kiruna.

***

Björklövens webbteam bjuder som vanligt på highlights från matchen:

20 kommentarer

 1. Hej ! Nu tänker jag komma med skarp kritik. Vad är detta för huvudrubrik ??? Är din uppfattning att detta var det viktigaste för kvällen ?
  Rubriken skulle i så fall varit ”Älska Björklöven”, för det var vad denna kväll handlade om. Ett underbart tryck från ståplats där det till 99,9% handlade om att stå bakom Löven. Att det sedan i sista perioden, onödigt tycker jag, slank in detta om Skellefteå var ju ingenting som speglar kvällen. Vad skickar din rubrik för signaler till de som inte var där ??? Jo att det enda man gör på Lövens matcher är att hata, när vi som var där vet att det var en underbar ”Älska-Löven-kväll”. Jag gillar verkligen inte denna form av snedvridning, som jag kallar kvällspress-journalistik.

   • B-G: Det jag menar att Skellefteå väcker känslor i Umeå och Löven väcker känslor i Skellefteå. Att Green Devils älskar Löven finns det inget tvivel om. Men det är väldigt charmigt att ”hatet” finns kvar hos Green Devils och North Power. North Power har en banderoll som de har varje derby mot Luleå som det står ”Hata Löven” Som Clabbe säger med glimten i ögat.

    • Det gemensamma ”hockeyhat” är städerna i Västerbotten unika om. Visst dyker det ibland upp rötägg och idioter även där, men att bygga sån hatstämning, med full respekt för varandra är vackert att skåda. Jag har 12 år i Luleå, med sm-finaler och fejk-derbyn att se tillbaka på, men inget slår de matcher jag sett där GD o NP överträffar varann.

  • Tack B-G, det är sådana som dig som får mig att känna mig som en kärnfysiker. PS, glöm inte frågetecknen i ditt nästa inlägg. DS

 2. Klart vi hatar Skellefeteå 😉 med glimten i ögat förstådd. Vi umebor älskar så klart vårt Löven men få måste man ju få hata lite oxå. Förorten och lillasyster i norr är just nu lite före oss och de kan de få vara en stund tills vi kommer ikapp och förbi :-). Kul med rubbar som skapar känslor, det var väl det som var meningen eller??

 3. Vi går alltid igång på hata byske…
  några av oss var på olats då de slogs på uppvärmnmingen kanske 81?
  Då köper man Hata Byske…
  -Senaste SM-guldet i AC

 4. Jo det förstår jag och alla som ofta går på ishockey. Vi förstår också att det är med glimten i ögat, så helt ok om detta beskrivs inne i texten. Men att lägga det som rubrik efter en match där det var många ”ovana hockeybesökare” och som kanske läser bloggar och liknande för första gången, kan få fel uppfattning när rubriken skriker ut ”hata”. Att klacken gjorde det med glimten i ögat, och samma med din text det vet jag, men som sagt, för de ovana ser det nog inte bra ut.

  • Din beskrivning är korrekt. Jag läser allt allt om löven och tycker i alla fall att det är kul med rubriker som gör att läsarna tar sig tid att skriva inlägg. Idag när det finns så många medier tror jag att vi går mer och mer mot kvällstidningsrubrikerna. Allt för att synas i mängden.

 5. Bättre i försvarszon ? Visst, alla spelare kommer mer eller mindre tillrätta mot vissa typer av lag. Måste väl ändå bedömma helheten och då har vi stas för detta som typ plus/minus. Med hänsyn till andra spelares prestationer som annars kommer i skymundan har Hellström i 5-5 varit inne på 3 bakåt och i boxplay 2 ( löven har tot. 8 baklänges ). Av en utpräglad defensiv back borde man kunna kräva mer i just försvarszon men gamla meriter överskuggar nog.

 6. Jävligt synd att ni inte försvann från jordens karta när ni blev tvångsnedflyttade. Aldrig mera att jag köper en VF-tidning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *