Käftsmällen i Sundsvall

Löven knäppte Sundsvall rejält på näsan hemma i Umeå. Sundsvall svarade genom att ge Löven en rejäl käftsmällen hemma i deras borg. Sundsvall vann i dag med hela 5-2.

Nu såg jag inte matchen så jag kan inte lägga någon djupare analys. Så här kommer istället några punkter som jag är lite orolig för:

* Om vinner skotten med 31-19, ska man inte förlora med 5-2!

* En räddningsprocent på 77,78% är inget annat än ett stort IG. Då är det omöjligt att vinna en match. Målvaktsbiten känns lite som Löven akilleshäl i år.

* Enligt Jens Öhman var det väldigt många misstag i dag. Ju bättre lag man möter ju hårda blir man straffad för sina misstag. En dålig dag på jobbet eller baksmälla efter alla vinster?

* Det delades ut 30 min i bara tvåor i dag, totalt för båda lagen! Då är det svårt att spela en hockeymatch.

Nu gäller det att Löven snabbt hittar tillbaka till deras spel. Annars kommer det bli en jobbigt resa hem från Z-hallen i Östersund på onsdag.

***

På tal om Z-hallen, så spelade Teg match just där i dag och förlorade med 3-0. Teg har haft förfärligt svårt att göra mål i Allettan. De vann även de skotten i dag. Nu får Teg rikta in sig på att undvika sistaplatsen.

***

Kalix leder i skrivande stund med 7-1 mot Boden och kampen om seriesegern i fortsättningsserien, mellan Kalix och Vännäs, lever vidare.

18 kommentarer

 1. Du kanske skulle försöka låta bli o säga något alls om matchen då du inte såg den, men, det gjorde jag och målvakten ska inte lastas, fråga istället vad K-J gjorde.

   • Helt rätt Erik, om man har 77% i räddningsprocent så är det långt ifrån godkänt. Löven har inte den ”tobbe lundström” målisen vi blivit så bortskämda med, och behöver.

  • Som vi har sagt hela året så kommer vi att falla på målvaktsspelet i år tyvär… Vi har ett lag som platsar minst i allsvenskan om vi inte räknar med målisarna… För tyvär så är Sandström KASS och Wälitalo är långt ifrån sin farsa.. DETTA KOMMER EJ ATT FUNKA!! En allsvensk målvakt i sista fönstret hade varit den absolut sista pusselbiten för att Löven hade gått upp igen! Jag är extremt besviken på Löven styrelsen som verkligen inte kan inse fakta. Pajasar hela högen………… Nästa gång vi blir nedgraderade så snälla hör av er till folk som kan ett och annat om hockey… MÅLVAKTSSPELET ÄR UNDER ALL KRITIK!!!

 2. Om man inte sett matchen så säger inte 77% någonting om målvakten. Hur kom skotten?. Vad gjorde backarna?. Blev målisen överspelad?.
  IG?. Ja kanske om man sett matchen!

 3. I det ena backparet var den ena backen inne på alla sju målen innebärande också de fem baklängesmålen och backpartnern inne på fyra bakåt. Detta under stort förtroende i alla spelformer matchen igenom.

 4. Har folkbladet lagt ner all form av kvalitetssäkring? Bedöma en match som man inte sett, måste vara en ny form av journalistik.

  • Tack för din åsikt. Men jag har inte analyserat matchen, bara staplat upp punkter som är frågetecken kring.

   • Bra där Erik! Du väcker känslor med sina inlägg (tänker på hata Skellefteå), helt rätt. Våga ta ut svängarna lite, det blir roligare än att vara sådär typiskt lagom.

 5. * En räddningsprocent på 77,78% är inget annat än ett stort IG. Då är det omöjligt att vinna en match. Målvaktsbiten känns lite som Löven akilleshäl i år.

  Här pekar du ut målvakten som ansvarig utan att du ens har sett matchen.

  • Nej det gör jag absolut inte! Skrev bara att det är omöjligt att vinna matcher med så lågt räddningsprocent. Om det är målvaktens eller utespelarnas fel, vet jag ej.

   • Håller med dig att det är en låg siffra, men att använda ord som OMÖJLIGT känns starkt. Tänker på Lövens 14-2 på Boden t.ex, där hade Boden 16 skott. Hade väl räckt med att rädda 3 av dessa rent matematiskt.3/16=18.75%.

    Förstår dock vad du menar och håller med, det är ju knappast lag som Boden som ska passeras framöver.

   • som nån tidigare sa, så pekar du ut målvakten som skyldig iom detta: ”Målvaktsbiten känns lite som Löven akilleshäl i år.”

 6. Efter att ha läst VK:s papperstidning kan tilläggas att tränare Öhman yttrat citat ” vi får för stor belastning på samma spelare hela tiden”. Som matchbilden utvecklade sig får väl detta argument ses som en egen coachsmiss där konkurensen om platserna verkar vara satt ur spel (bestämdes väl i somras). Men det är väl som att ”svära i kyrkan” i Umeå att ens knysta om att typ plocka av PP eller bänka vissa spelare för att sätta in andra – ser det ut som. Ps. såg matchen Ds.

  • Jag tänkte också på det när jag läste detta, tydligen får vissa göra vad dom vill utan att bli bänkade. Vart tog den BREDA truppen vägen i tränarens ögon, när man inte spelar med alla backar.

 7. Tung förlust och en föraning om hur svårt det blir i ev kvalserie, för att inte säga omöjligt att gå upp. Tror som andra att målvaktsspelet blir helt avgörande, sämre än ett snit på 96-97% går det inte att ha och det fixar inte Wäly.

 8. FAT CAT? Kan vi tro att Löven var lite för mätta efter alla segrar, när förlorade vi sist förresten? Jag tror att denna seger var nyttigare för laget än pm vi vunnit med 6-5. Vi skall vinna de avgörande matcherna. Så lugna ned Er nu med alla domedagsprofetior!! Det här går bra!!

 9. IG på Petter är kanske att ta i. Trots allt var det backarnas fel att det blev mål men det illavarslande med Petter är att han aldrig spelar in ett högre betyg än G. Petter har sedan återkomsten mig veterligen inte gjort en enda ”omöjlig” räddning. Vi måste ha en målvakt som har förmågan till att göra de räddningarna, vi har klarat oss hittills utan det men det kommer inte att fungera i Kvalserien. Är det inte dags att testa Wälitalo eller Evertsson nu som vi åtminstone vet har kapacitet att spika igen kassen, att Petter inte har den förmågan längre vet vi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *