Vännäs till play off (uppdaterad)

Jag gissar på att det jublas för fullt i ett omklädningsrum i Boden och även på bussen på väg hem till Vännäs. I och med segern i kväll har Vännäs HC till 95% säkrat kontraktet till nya Div 1 Norra och även en plats till play off 1, mot fyran i Allettan Norra. Kalix har en bonuspoäng mer med sig från serien före jul. För att Vännäs ska missa detta måste de förlora båda matcherna som är kvar medan Kalix vinna deras båda matcher och ta igen 13 mål i målskillnaden, det är en tuff uppgift, om inte omöjlig. Segersiffrorna mot Boden skrevs till 2-4. Matchhjälte blev Magnus Lindgren med sina två mål och ett assist.

***

Valde att se Lövens match mot Östersund istället för Sveriges match mot Argentina. Löven studsade tillbaka efter förlusten mot Sundsvall och vann tillslut med 0-3 och skotten med 19-37. Löven började matchen klart bäst men mållös från första perioden. I andra tycker jag Östersund var det bättre laget och då kliver Daniel Wälitalo fram och gör några riktigt viktiga räddningar. Efter att Stefan Andersson gör 0-1 är det Löven för hela slanten.

Några punkter från matchen:

* Detta var en extremt viktig seger i kampen om seriesegern, men tanke på Lövens spelschema som är kvar kan nog säga att seriesegern avgjordes här.

* Tycker Daniel Wälitalo bevisade i dag att han förtjänar förstaspaden.

* Stefan Andersson är sjukt viktig för Löven

* Det mest ögonbrynshöjande, som jag fick flera tips om i dag, händer utanför rinken. Jag ska ta fram stora spaden och återkommer i frågan…

***

Teg var i Sundsvall och åkte på ännu en förlust, 5-2 och de förlorade skotten med 52-22. Herr Dyrén dömde även i dag och dömde ut hela 15 två minutare även i dag. Nästa match för Teg är mot Ö-vik. Då har Teg möjlighet att dra i från lite i kampen om att undvika sistaplatsen.

9 kommentarer

  1. Ja, Erik, hur stor är chansen att vi också får höja på ögonbrynen ikväll eller är det lika bra att gå och lägga sig?

  2. Det är högst olagligt att prata om stora spadar så här utan att berätta mer…
    Nu är det dags att avslöja mer innan detta blir straffbart i den högre skalan… 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *