En poäng till

Sundsvall förlorade i kväll borta mot Piteå. Med denna förlust så kan man säga att Löven utökade sin ledning tabellen (förutsett att de vinner mot Kovland i morgon) Innan serien började trodde jag att Löven och Sundsvall skulle snabbt segla i väg i toppen. Nu är det ”bara” Löven som har gjort det och det är just nu olidligt spännande i kampen om de tre övriga platserna om en plats i play off. Såhär ser tabellen ut just nu:

Skärmavbild 2013-02-08 kl. 23.13.12

 

Sedan säsongen 09/10 då det infördes 14 matcher i Allettan har det krävts 24/25 poäng för att ta sig till play off och mellan 31 till 35 poäng för att vinna. Tabellen i fjol slutade såhär, så Löven behöver bara en poäng till för att vara bättre än i fjol:

Skärmavbild 2013-02-08 kl. 23.11.52

 

Poängrekordet på 35 pinnar har Asplöven från säsongen 10/11 då Löven blev tvåa. Jag tror Löven kommer slå det rekordet med en poäng. De vinner de nästkommande tre matcherna och sedan förlorar de sista matchen mot Piteå då Löven redan vunnit serien och Piteå kämpar för deras liv för att säkra andraplatsen.

Teg kämpar för fullt för att undvika sistaplatsen, kommer de att lyckas? Ja det tror jag, den platsen kommer tillfalla Övik.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *