Sexpoängsmatch

Klockan 15:00 släpps pucken i Umeå Arena i matchen mellan Tegs SK och Örnsköldsviks HF. Innan Allettan drömde Teg om att kriga om fjärdeplatsen. Den drömmen är nu krossad och Teg ligger på sjätte plats med fyra poäng medan Övik ligger sist på tre poäng. Det är väldigt jämt i toppen och kampen om platserna till play off. Lika jämnt är det i botten. Så detta är verkligen en måste- och sexpoängsmatch för Teg. Sedan möter Teg Kovland redan i morgon. Vid fullpott vilket de kommer ta om de bara för ordning på målskyttet så bör saken vara biff i att undvika sistaplatsen.

Teg har de senaste matcherna spelat helt okej med de har stundtals haft förtvivlat svårt att göra mål. I en match i Allettan har de fått igång målskyttet, det var mot just Övik. Den matchen vann de med hela 1-7.

Sedan förra matchen borta mot Sundsvall, får Teg tillbaka fyra spelare. Det är David Muzito-Bagenda, Peter Bjuhr, Johan Sehlstedt och Mikael Pettersson. Däremot så är Daniel Palmebjörk och Andreas Nilsson på sjuklistan.  I kassen står David Lindgren.

Upp till bevis Teg. Visa vart skåpet ska stå i dag, annars är den där åttonde och sistaplatsen farligt nära när det skall göras bokslut för serien.


Tips: 5-2

***

Löven åker till charmiga Ånäshallen i Kovland i dag. Där de förlorade i fjol och fick ”bara” 2-0 hemma mot dem i år. Kommer de förlora i dag? Nej. Men det kommer inte bli någon storseger. Kovland kommer ställa upp med en köttmur och bara backa hem. Ju längre tid den köttmuren håller tätt ju mer kommer den växa. Det gäller verkligen att Löven har tålamod och spela som de spelar när de är som bäst, som ett lag. Annars kommer det bli som i fjol. De får åka hem med sänkta huvuden.

Tips: 0-3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *