Blåsväder och stipendium

Matchen mellan Kalix och Vännäs vanns av Kalix. Men nu har det uppdagas att en spelare från vardera lag har hamnat i blåsväder efter att ha kastat ut sig rasistiska ord. Detta rapporterar Norrbottens Kuriren.

Vännäs sportchef Peter Johansson säger följande till Sportnu.se.
– Vi har rett ut allt som hänt i gruppen, det är utagerat. Vi har också haft ett telefonmöte med deras sportchef.
Vad sa ni?
– Det får stanna mellan oss.
Vad säger du om det hela?
– Vi har ju nolltolerans i föreningen så det är inte okej.
Blir det några repressalier för spelaren i fråga?
– Det tar vi internt.
Peter Johansson berättar också att såväl Kalixspelaren som Vännässpelaren som uttalat sig rasistiskt har ringt och bett om ursäkt till de utsatta spelarna.

Blir bara så less när jag läser detta! Skärpning grabbar, för fan! Dessa val av ord är ALDRIG någonsin okej. Att det kommer bland vuxna män i Div 1 gör det lite mer tragiskt.

***

Nu till en trevlig nyhet:

Tegs SK ishockey och Norsjö Volleybollklubb tilldelas stipendium på vardera 25 000 kronor. Det är Folksams Idrottsfond som delar ut stipendium på 25 000 kronor vartannat år till två idrottsföreningar i Västerbotten som har arbetat föredömligt med värdegrundsfrågor.

Ishockeysektionen i Tegs SK har under en tid aktivt jobbat med en 5-årsplan för att stärka värdegrunden och fortsätta arbete med att sätta den ”vinröda tråden” i föreningen. Tegs SK ishockey vision är att vara en ledande och stark förening för alla som älskar ishockey. En förening med både bredd och elit. En förening där vi möts av och visar glada ögon och en förening med starka och delaktiga medlemmar. Folksams föreningsstipendie 2012 tilldelas därför Tegs SK ishockey för sitt värdegrundsarbete och föreningens fortsatta väg fram.

Läs mer om detta här:

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *