Träningsmatch?

Derby nummer sex för året mellan Teg och Löven blev den absolut sämsta av derbyn. Det liknade mer en träningsmatch än en match i Allettan. Det var oinspirerat och ofokuserat matchen igenom och väldigt sömnig tillställning. Ett tag funderade jag faktiskt på att åka hem. Detta var den överlägset tråkigaste match jag har sett i Umeå Arena i år, eller kanske någonsin.

– Detta var ingen höjdare, en riktigt dålig hockeymatch. Det är inte ofta man ser Löven gå bort sig som de gjorde vid ett flertal gånger som de gjorde i dag. Om vi hade fått in en av de tre ramträffar vi har i första hade det nog blivit en annorlunda match. Tycker ändå att killarna ska ha en eloge som står upp matchen igenom, säger Mattias Lund efter matchen.

Jens Öhman var heller inte lyrisk över matchen:

– Det var ovant att se Teg komma ut som de gjorde i dag. De brukar pumpa på och gå hårt på kropp. Så var det lite från båda lagen. Tycker vi flyttar pucken bättre i offensiven än mot Kovland, även om det inte var bra i dag. Stundtals får vi spela ut i offensivazonen och med lägena vi skapar borde vi ha gjort x-antal mål fler.

Tycker stundtals ni var riktigt slarviga i uppspelfasen. Vad beror det på?

– Det är inte bara backarnas fel i dag. Det är inte så lätt att slå en pass om man bara ser ryggar. Vi pratade mycket innan matchen att spela kort och snabbt. Inte långt och långsamt.

Vid denna seger behöver Löven bara en poäng till för att vara helt klara seriesegrare. Så play off 3 är nu säkrad med 99,5% säkrad. Men Jens är inte nöjd bara för det.

– Vi ska vinna de matcher som är kvar och matchen på söndag mot Piteå kommer bli viktig för oss. De kommer köra för fullt för att kunna knipa andraplatsen.

Men om Löven ska vinna mot Piteå kan de verkligen inte spela som de gjorde i dag, inte heller om de ska avancera upp till Allsvenskan.

– Det gäller verkligen att vi höjer oss om vi ska upp, sa Jon Palmebjörk.

***

Frågade Jens Öhman hur han tänker lägga träningen och matchningen under uppehållet och väntan till play off 3.

– Vi kommer inte spela någon träningsmatch om vi inte hittar rätt motstånd. Då är det bättre att träna och vi får då bättre kvalité. Träningsmässigt kommer vi lägga upp det precis som under juluppehållet. Börja tungt för att sedan ta det litre lugnare och sedan spetsa till det.

***

Nu är Vännäs helt klara för play off och spel i Div 1 nästa säsong. Boden skrällde verkligen och slog Kalix hemma. Nu kan Boden invänta en tårta. Peter Johansson, sportchef i Vännäs, sa följande innan matchen:

– Om Boden vinner ska jag banne mig köpa en tårta åt dem.

Nu väntar alltså play off för Vännäs, de kommer möta fyran i Allettan Norra, vilket just nu är Östersund. Matchen på söndag mot Boden är nu helt betydelselös, men Vännäs bjuder med hjälp av en hel hög sponsorer på fritt inträde så det kommer nog bra med folk ändå för att tacka av deras grabbar.

3 kommentarer

  1. Citat: ”Detta var den överlägset tråkigaste match jag har sett i Umeå Arena i dag.”
    Såg nu många fler matcher där i dag? 😉

  2. Man spelar inte bättre än motståndet kräver! så jag tror Löven kommer höja sitt spel när det vankas po3 och ev Kvalserin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *