Poängrekord

Med dagens vinst mot Övik med 5-1 slog Löven poängrekord för Allettan Norra. Vid seger mot Piteå på söndag slår de Troja/Ljungbys poängrekord i Allettan på 38 poäng, dessa poäng skrapade Troja ihop säsongen 07/08. Två av dagens Löv spelade just i Troja när de slog rekordet, Petter Sandström och Olof Mårs.

Nu börjar äntligen uppladdningen för de där sjukt viktiga och härliga matcherna, som alla som följer och spelar hockey älskar. Vinna eller försvinna är det nu som gäller. Fiasko eller succé. Puls och spänning som går att ta på. Jag tror att det inte är bara jag som längtar efter detta. Synd bara att det är tre veckor bort.

Löven fick i dag ytterligare en skada i Jesper Ericson. Om jag vore Jens Öhman skulle jag fundera både en och två gånger om jag skulle ställa upp med det bästa laget mot Piteå på söndag. Kanske läge att lufta en hel hög med juniorer för att de ska få bra motstånd inför kvalet till SuperElit och slippa riskera att få skador på de mest tongivande spelarna i A-laget. Om man vänder på myntet så skulle det medföra en betydligt mindre chans att sopa hem rekordet. Hur skulle Sundsvall se på det, kanske skriver de ett brev 😉 Sundsvall behöver vinna mot Östersund för att säkra andraplatsen. Om de förlorar och Piteå vinner mot Löven, blir Piteå två. Det tar inte slut där i kriget om platserna. Om Kiruna vinner mot Teg och tar igen sex mål på Östersund om de förlorar mot Sundsvall tar Kiruna sista play off-platsen. Rörigt? Ja lite, mycket kan fortfarande hända. Det enda som står skrivet i sten är att Löven vinner serien och Teg slutar sexa.

***

En annan sak och kors i taket. Löven släppte upp en juniorback för första gången i år. Kim Sehlstedt fick i dag göra sin första match för året i Löventröjan. Får vi se en hel hög med juniorer på söndag?

***

Just det, Löven spelade match i dag. Här kan ni se highlights.

 

1 kommentarer

  1. Enligt svenska hockeyförbundet ska man ALLTID ställa upp med bästa laget för dagen. Så att vila spelare kommer bara skapa diskussioner. Dessutom behövs väl all matchträning man kan få innan ett uppehåll på över 2 veckor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *