500 och sponsormatch

I kväll ska Martin ”Kingen” Johansson kung och ska hyllas. Kingen gör som bekant sin 500:e match i Löventröjan. Kingen blir nu den femte spelaren i Lövens historia att komma med i 500-klubben. Kingen gjorde stor succé under Lövens elitseriesäsong 00/01. Efter den fick Modo upp ögonen för honom och de värvade över honom. Sedan när han gick till Skellefteå AIK var han inte populär. I SAIK blev det dock bara en säsong och han spelade tre säsonger med Stavanger Oilers innan han drog på sig Löventröjan igen.

500 matcher är stort! I dag är den evigt unga talangen, ”Kingen”, verkligen kung!

Såhär ser topp fem ut i antal matcher i Löventröjan:

 

1:a. Jörgen Hermansson, 578 matcher.
2:a. Mattias Hedlund, 524 matcher.
3:a. Jesper Jäger, 517 matcher.
4:a. Torbjörn Andersson, 508 matcher.
5:a Martin Johansson, 499 matcher.

***

Vännäs spelar sin sista match i Fortsättningsserien hemma mot Boden. För att locka publik så har Vännäs dragit ihop ett antal sponsorer som står för fiolerna så att Vännäsborna ska få se hockey gratis. Nästa match är play off och den lär nog locka en hel del folk till Vännäs Ishall. En av de företagen som har gått in är Adecco och Per Lindström. Adecco hjälper inte bara VHC just för den här matchen utan de båda parterna har kommit överens om ett samarbetsavtal.

– Vi gör detta för att vi tror på den idé som Vännäs har. Satsa på unga killar som är på väg upp i karriären. Om vi kan hjälpa så de kan få ökade chanser att få jobb har vi lyckats. Vi är ständigt ute efter människor som är vinnare och för att hålla på med elitidrott måste man vara det, säger Per Lindström på Adecco.

– Vår ambition är inte att gå upp i Allsvenskan, utan vi vill vara en stabil Div 1-klubb som utbildar unga talanger och låta de visa upp sig. Om vi dessutom kan erbjuda killarna ett sätt att öka deras chans att få jobb är kanon, detta är verkligen roligt att ett sådant stort företag vill hjälpa oss, säger Vännäs sportchef Peter Johansson.

 

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *