Så slutar kvalserien

Börjar med att be om ursäkt för dålig rapportering de senaste veckorna. Har varit mitt uppe i en flytt till hus och har äntligen fått igång mitt internet.

Lövens spelschema i Kvalserien ser ut enligt följande:

Tisdag 2013-03-12 19.00 Piteå-Björklöven, LF Arena
Torsdag 2013-03-14 19.00 Björklöven-Karlskrona, Umeå Arena
Lördag 2013-03-16 16.00 Tingsryd-Björklöven, Nelson Garden Arena
Onsdag 2013-03-20 19.00 Björklöven-Huddinge, Umeå Arena
Fredag 2013-03-22 19.00 Vita Hästen-Björklöven, Himmelstalundshallen
Måndag 2013-03-25 19.00 Björklöven-Vita Hästen, Umeå Arena
Onsdag 2013-03-27 19.00 Huddinge-Björklöven, Björkängshallen
Söndag 2013-03-31 16.00 Björklöven-Tingsryd, Umeå Arena
Onsdag 2013-04-03 19.00 Karlskrona-Björklöven, Telenor Arena
Fredag 2013-04-05 19.00 Björklöven-Piteå, Umeå Arena

Blir mycket förvånad om inte Löven vinner i morgon och sedan kommer de hem till Umeå och får möta Karlskrona på hemmaplan, hockeygodis i en kvalserie. Den stora frågan är, hur bra står de sig mot de Allsvenska lagen? Att de är ett ruskigt bra Div1-lag, Sveriges bästa, vet vi redan. Löven fick en tung lottning. Båda Allsvenskalagen efter varandra.

Här kommer mitt tips på hur kvalserien slutar:

1:a Karlskrona: De har fått förbereda sig i lugn och ro inför kvalserien, de brukar tala för lagen som blir sist att de vinner serien och klarar sig kvar.

2:a Tingsryd: Trots ekonomiska bekymmer och att de förlorade slutstriden mot Almtuna tror jag att de kan resa sig. De har trots allt de bästa laget på pappret. Främst i topparna, Michal Zajkowski och skyttekungen Jordan Smotherman. De är namn som skulle vara stjärnor i de flesta lag i Allsvenskan.

3:a Björklöven: Att Löven är Sveriges bästa Div1-lag är det få som kan säga emot. Men jag tror inte de kan knipa en topp-två-plats. Skadan på Jon Palmebjörk, trots att han säger att han vill försöka tror jag kommer vara ödestigen, samt målvaktsbiten. Mot Jordan Smotherman och Kent McDonell måste man ha en målvakt som kan stå på huvudet. Kan Wälitalo eller Sandström stänga butiken och att de tar poäng mot både KHK och Tingsryd i omgång två och tre, ja då luktar det Allsvenskan. Att de har chansen att utmana finns det inget tvivel om. Hur som helst tror jag att de spelar i Allsvenskan nästa år. Tror de mist kommer göra en Asplöven och nå Allsvenskan genom en tredjeplats då ett lag i Allsvenskan mister deras elitlicens.

4:a Piteå: Piteå blir bara bättre och bättre för varje dag som går, de kommer bli Kvalseriens stora skrällgäng.

5:a Vita Hästen: Norrköpings hockeykavalleri kommer ta en del poäng hemma i anrika Himmelstadslundshallen. Men jag tror inte de räcker till.

6:a Huddinge: Något annat än en sistaplats och Huddinge har gjort verkligen bra.

 

3 kommentarer

 1. Ja inte blir jag förvånad att du inte tror på Björköven! mer än att de kan få en plats om nån inte fixar ekonomin sin. Jag tycker mig skönja en röd tråd angånde ditt förhållande till Björklöven men låter det bli att kommentera det mer ingående då världen är fri och alla får tycka det de vill. Men jag själv är ett fan och som fan spelar det ingen roll om man tror att de ska komma sist! man måste ingjuta grabbarna att de kan gå upp på egen hand. Mitt hjärta säger att de kommer att ta en av de 2 direkt platserna så även mitt huvud. men sedan att det inte är en lätt resa dit och att vi kan förlora mot alla lag i serien det är minst lika troligt, men att tippa emot ett lag som har matrialet nog för att gå upp är det ingen tvekan om, att Palmebjörk ev är borta är ett avbräck men inte står vi och faller med en spelare? detta är en lagidrott och bättre lag kommer vi aldrig mer att uppkomma med i div 1 det är jag övertygad om! men detta räcker inte till ändå enligt vissa då! målvakterna håller bra allsvensk klass har det hetat under året och att vi har det starkaste laget ett div 1 gäng kan uppbåda osv, men pga att vi har Palmebjörk och Qvist borta så skulle vi inte vara bra nog att ta en direkt plats! Avslutar med ay tacka dig Erik för en suverän blogg.

 2. Karlskrona har varit utomordentligt dåliga i HA, de fick en dålig start, fortsatte sämre och avslutade lite bättre men fortfarande katastrofala resultat. Får de en bra start tar de hem serien, annars slutar de inte ens topp 4.

  Tingsryd har målvakt, spets och kvalitet att klara en serie på 10 matcher absolut bäst, och att de halkade ner under strecket i slutet tror jag folk övervärderar värdet av. De kan tappa poäng mot alla, men över 10 matcher är de bäst.

  Björklöven är bästa laget från division 1, men håller målvakterna? Jag tror att de kommer att kosta oss någon match, men laget i övrigt är tillräckligt bra för att fixa avancemang via topp 2-placering.

  Mitt tips:
  1. Tingsryd
  2. Björklöven
  3. Piteå
  4. Karlskrona
  5. Huddinge
  6. Vita hästen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *