Festen

Nu har det varit fest i dagarna två. Fredagens feststämning vill aldrig ta slut. 6002 åskådare stod och skrek av glädje, hela hallen gungande som den aldrig gjort tidigare. Spelarna ville aldrig lämna isen. Tre års ökenvandring tog äntligen slut, den stora räddningen för Björklöven och målet är uppnått.

När utespelarna inte visade sig från sin bästa sida i första perioden, klev Daniel Wälitalo fram och var rena väggen. Men i ärlighetens namn, vad spelade det för roll en kväll som den blev!?

Spelarna kunde äntligen släppa den enorma press de har haft på sina axlar hela säsongen, och de märktes. Mest lättat var nog Alexander Hellström och Alexander Sundström.

Under matchen fick jag gåshud flera gånger när de 6002 åskådare skapade en sådan ljudkuliss att det fortfarande ringer i mina öron. Jag har sagt det många gånger tidigare i år att Green Devils är det elitklass på.

Det mesta är nog redan sagt från festen, så därför nöjer jag mig här och bjuder på lite bilder istället.

Kvalserien Hockeyallsvenskan, IF Björklöven - Piteå HC

Kvalserien Hockeyallsvenskan, IF Björklöven - Piteå HC Kvalserien Hockeyallsvenskan, IF Björklöven - Piteå HC Kvalserien Hockeyallsvenskan, IF Björklöven - Piteå HC Kvalserien Hockeyallsvenskan, IF Björklöven - Piteå HC Löven jublar

Kvalserien Hockeyallsvenskan, IF Björklöven - Piteå HC

Kvalserien Hockeyallsvenskan, IF Björklöven - Piteå HC

 FOTO: Erik Åström /Bildbyrån STR

Redan nu börjar jobbet för Jens Öhman och Jimmy Blixt (prio ett för Blixt, förlänga med Jens) att sätta deras prägel på Lövens Allsvenska trupp säsongen 2013/14.

För styrelsen gäller det att bygga en organisation som håller för Allsvenskan.

Det kommer bli ett hårt och tufft jobb, alla förutsättningar finns i Umeå att lyckas, nyckeln tror jag är att skynda långsamt. Inte springa iväg och bli kaxiga. Jag skulle bli glad om att Löven målsättning nästa säsong ska vara lika tydlig som i år, med det menar jag att de inte ska ha målsättning att återigen gå upp (jo om några år) utan att de ska hålla sig kvar. Jag vill höra någon från Löven som säger ”Vår målsättning är att ha två lag bakom sig och säkra nytt kontrakt, allt bättre än så är en bonus.” Om de klarar första året, ja då kan man börja gasa. Första året gäller det att bygga upp grunden.

***

Har betygsatt Vännäs och Tegs säsonger, och nu är Lövens säsong också över. Något annat än ett stort MVG finns inte, bra jobbat alla i IF Björklöven och AB!

6 kommentarer

  1. Riktigt snygga bilder! Har sett att fotograferna på NHL matcher har ett antal blixtar i taket på något vis. Dina bilder ser ofta skarpare ut än en del andras, har du någon liknande lösning?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *