Och så en liten språkskola

Häromdagen fick jag feedback på ett säljblad. Jag är van att mina texter läses och skärskådas, det hör liksom till jobbet. Input från de som ska använda materialet är högst angeläget. Sällan möter jag dock invändningar mot själva språket, utan oftast handlar det om innehållsmässiga ändringar.

Men nu minsann, har jag fått lära mig. Man får aldrig, ALDRIG får börja en mening med MEN eller OCH. Det är FELAKTIG SVENSKA, är vad det är. Hur kan man ha FLERA meningar som börjar med MEN och OCH??!!! Måste ändras!!!

Aj då. Skämmes, rent ut sagt. Och här som jag har hållit på i alla år. Felaktigt och allting. Och vad taskigt att de aldrig sade något på Journalisthögskolan, eller på Berghs.

Nåväl, sent ska syndaren vakna.

1 kommentarer

  1. Du har rätt att göra ”nästan” vad du vill med språket om du själv är övertygad om effekterna. Språkets möjligheter får inte underskattas. Men, det finns alltid någon som tycker annat. Och, jag säger bara, och, så får man inte missa möjligheterna med ordens effekter. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *