Har Persson samarbetsproblem?

Sent på onsdagskvällen kom nyheten att Moderaternas vice partisekreterare Gunilla Sjöberg lämnar sin tjänst. Det är väl i sig inte så mycket att orda om. Folk flyttar på sig ibland och Sjöberg som har jobbat för sitt parti i 23 år kanske vill göra annat.

Men samtidigt väljer hon inte att tyst och stilla packa ihop sina grejer och ge sig iväg mot nya äventyr. Sjöberg hymlar inte med att det har hackat i samarbetet med den nye partisekreteraren Kent Persson.

Inte heller det här behöver ju i sig vara särskilt konstigt. När en ny chef kommer in och vill sätta sitt sätt att arbeta kan det skära sig med de som redan finns i organisationen och lagt ner mycket tid och prestige på att få den att fungera som den gjort fram tills dess.

Men det här är inte första gången som Kent Perssons medarbetare har lämnat med buller och bång. När han var oppositionsråd i Örebro slutade tre politiska sekreterare inom loppet av 10 månader efter konflikter (artikel i NA).

Personligen ser jag gärna att det fortsätter hacka i arbetet på Moderaternas kansli. Men rent objektivt kan man undra om Kent Persson har samarbetsproblem?

Uppdatering: Alliansfritt Sverige påminner om att även stabschefen Carl Johan Swanson, presschefen Johan Elmberg, politiske sekreteraren Erik Persson och Annika Hiltunen vid ledningsstaben på Moderaternas partikansli har lämnat sina tjänster sedan Kent Persson blev partisekreterare i april.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *