Trolljakt

Om man har sett filmen The Hobbit (eller läst boken) så vet man vad ett troll är. De är högljudda, otrevliga, klumpiga och luktar illa. Men de är samtidigt inte särskilt många och om man vill kan man ganska lätt slippa umgås med dem överhuvudtaget.

Kommentarsfält skulle kunna vara arenor för verklig diskussion och utbyte av tankar, även med meningsmotståndare. Men alla som bemödat sig med att läsa ett kommetarsfält vet att det inte är så.

Man kan inledningsvis bli lite fascinerad av att personer som uppenbarligen inte kan läsa innantill kan formulera sig åtminstone hjälpligt i skrift. Men sedan tröttnar man snabbt på medvetna (och långsökta) feltolkningar av det man skrivit, att diskussionen börjar handla om något annat (som regel islam och massinvandring) än det artikeln handlade om och det ohyfsade och hatiska förhållningssättet.

Jag läser väldigt sällan kommentarerna under mina artiklar, och ger mig ännu mer sällan in i diskussionen. Det har jag varken tid eller lust till.

Men trollen är få och om bara några fler (hobbitar, dvärgar, trollkarlar, alver?) gav sig ut på trolljakt (åtminstone någon gång ibland) och skulle de snart bli till sten i gryningsljuset.

Läs för övrigt den här texten av den före detta ”nationalistiska” nätkrigaren ”Mästerkatten”.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *