Det här med att ta debatten

Alldeles för ofta hör man politiker som påstår att man måste ”ta debatten” med Sverigedemokraterna. Med det menas som regel att man ska bege sig till deras hemmaplan och punktera deras argument om ”islamisering” och ”massinvandring”. Det är en ganska korkad strategi som bara gör att politiken helt plötsligt handlar om saker som ”hur mycket invandring Sverige tål” och andra frågeställningar som spelar Sverigedemokraternas järnrörsargumentation i händerna.

Men i den senaste partiledardebatten i Riksdagen visar Vänsterpartiets partiledare hur man ”tar debatten” med Sverigedemokraterna på riktigt. Man utgår från sin egen ideologiska position och debatterar de frågor man faktiskt anser är viktiga. Då fungerar plötsligt inte Jimmies inövade one-liners.

1 kommentarer

  1. På vilket sätt visar vänsterledaren att han tar debatten? Att enbart visa att V är ett skattehöjarparti fungerar säkert hos några men säg mig varför man inte ska underlätta för företag genom att sänka bolagsskatten än om bankerna gynnas?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *