Turister orsakar djurplågeri!

 • Kedjade apor

  Åker runt mycket på scooter eller lätt motorcykel i Thailand. Ett bekvämt sätt att ta sig runt, billigt och hyggligt säkert om man är observant med trafiken.
  Ofta blir jag bestört över turismnäringens art, som att få mata en elefantunge med bananer. En stackars elefant stående bredvid sin elefantmamma, fastkedjad i kätting, en kätting som ofta skaver och ger djupa köttsår i fötterna. Dessa elefanter användes ursprungligen som våra svenska ardennerhästar, till att utföra jobb och blev omhändertagna som den arbetskraft de var….med respekt!
  Nu står dom till turisterna nöje fastnaglade med en kort kätting, vissa elefanter rider man på och får sig en tur i skogen till mångas enorma glädje. Vill du ställa dig bredvid en av dessa fantastiska djur för att bli fotograferad…ajajaj –då får du betala en rundlig summa. Aporna som jag tagit en bild på, dessa våra släktingar sitter på ett litet bord fastkedjade för att visas upp. Deras kedjor är ca 1m långa, finns inget att göra för dom, man ser tristessen i ögonen. Men tro inte att du kan ställa dig bredvid för att fotograferas med de stackars djuren, det kostar pengar!
  Varför finns detta fenomen, varför behandlas djuren på detta sättet?
  Svaret är enkelt –För att du vill se och uppleva detta. När ingen turist vill se den skadade fastkedjade elefanten eller se en stackars apatisk spindelapa som bränns i solen, då finns heller ingen anledning att ha kvar dom i fångenskap under dessa usla förhållande. Min bilds usla kvalitet är för att jag hastigt tog en tjuvbild utan att betala, för inte skulle jag betala för att detta ska fortgå.
  Naturligtvis finns det andra länder andra scenarier grymmare hantering, men detta är en del att ta hänsyn till när du bokar din resa. Låt dig inte uppslukas av hjärnblödning och lättja, behåll din korrekta syn på vad du förhoppningsvis tycker hemma i Sverige.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *