Konsumtionsgnäll utöver alla gränser Del.1

 

Vi lever i en tid av omåttligt konsumerande samtidigt som vi utöver alla gränser är upplysta om allt!
Läsandet i tidningar, lyssnade på radio och direktkonsumtion av ljud + bild i television pågår hela tiden. Till detta ska man lägga reklamskyltar, neonskyltar, ledskyltar på infarter och dessa ständiga uppkopplingar med smarta telefoner, surfplattor och hemma bärbara datorer samt stationära sådana. Vi är uppfylla av information, vi är medvetna om mycket samtidigt som jag tycker mig se en fördumning av gemene man/kvinna/ungdom. Förklaringen kan kanske bero på just omåttlig konsumtion av icke önskvärda men inte möjliga bortvalsprodukter som vi bara matas med hela tiden.
-Säg mig ärligt, berätta en dag när du inte blev matad med någon form av information, en dag som är helt fri från medialt och visuellt brus. När inte ens radion är igång eller du inte tittar på smart telefonens display eller lyssnar på en Mp3 låt?
Medvetenheten är stor om ekologiska mat, kravmärkning, fossila bränslens påverkan på hela jorden Tellus miljö, att byta energislukande glödlampan till en bättre miljöriktig halogenlampa, för att sedan införskaffa lågenergilampor till höger och vänster för att sist nu ledas in i LED-fållan. Vi är bara hemskt väldigt duktiga på att anamma det som är bäst för miljön. Men men men….vänta nu?!!
Vi anammar mycket för att vara på miljöns sida, men vad har konsumtionsivern kostat i form av energiförluster då man ska uppfinna nya innovationer hela tiden för att få sälja mer och mer och mer. För att inte prata om det besvärliga i att återvinna skiten, säg den som inte funderat mer än en gång över var saker ska slängas?
Nu samlar vi prydligt och ordentligt i lådor, påsar, säckar eller i snygga förvaringslösningar som inköpts/ konsumerats in för onödigt dyra slantar bara för att skiten som blir över ska se snygg ut där hemma.
– Det är ju bara skrot för återvinning vi har där i dom snygga påsarna med namn på…plast…metall…papper….kartong….elektronik. Sedan ska man lasta och med bil köra iväg för att sortera en gång till. Undrar om det är plus eller minus på den värdsliga statistiska miljögrafen?

 

-Bättre att ta sin Sousafon o gå för att spela en trudelutt!

Sousafon mannen 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *