Mötet/tyckandet och åtgärden.

 

När vi i det hållbara samhällets namn eller i någon miljöriktig övertygelse, blir frälsta och ska frälsa vår omgivning blir sinnet ofta radarstyrt som om det var en enkelspårig lokförare vid styrspaken. Många är dom dessa föredragshållare jag lyssnat på eller ibland läst inlägg utav. En del är mycket bra, sakliga tydliga i sin intention och kan även ta en diskussion utan att det hettar till. Men det finns dom andra, dom där som vi alla känner till, dom som ”vet” utan att lyssna på någon annan som ofta är hyggligt påläst. Vid en del föredrag delas publiken upp i olika fraktioner och det märks snabbt när det blir skarpt läge. Råkar vår eminente föreläsare halka på ett ämne och inte behärskar det till fullo, kan katastrofen snart bli ett facto.
 Som slaghökar kastas händerna till skyarna i den ofta lilla lokalen, som om alla måste få ordet NU!!  Först kastar person 1 ut sin åsikt i avsikt att med giftig tunga dräpa stackaren vid podiet varefter person 2 o 3 o 4 försöker ta till orda utan att ordningen riktigt återställs. Den del, den fraktion som kommit för att lyssna förblir ofta sittandes lugnt och suckar tungt över hetsporrarna som innehar så mycket ilska inom sig att dom formligen exploderar.
 Snart föreslås en paus för kaffe med gofika, gärna sötbröd för att liksom trycka på om sockerbehov och kolhydratspåfyllning i den redan välfärdsinflammerade kroppen som får betala ett högt pris i vår förädlade genmanipulerade vackra värld. Samtalen lugnar sig och snart är stämningen tillbaka på en rimlig nivå där föredragshållaren kan fortsätta.
 Filosofer och andra lärde män i forna Rom kunde med ögonvittnesskildringar återge till oss idag, möten på offentliga platser som urartade vilket jag förstått att det inte var helt ovanligt. Man kunde helt sonika lyncha stackaren som försökte föra ut samhällsomvälvande åsikter som inte föll alla på läppen. Sant eller skröna, tydligen kunde folk stenas när det hettade till ordentligt.
 -Jag funderar vilket som är bäst?
 -ska vi införa bättre mötesdisciplin i Sverige eller ska det stå en lastpall med sten i varierande storlekar utanför möteslokalen.?

Clownen vet kanske bäst!Clown mannaminne

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *