Man ska inte har roligt på jobbet

Jag fastnar ofta för uttryck jag hör. Ibland brukar man skämtsamt säga att man ska inte skratta på jobbet. Ofta följs kommentaren av ett skratt. Men för inte alltför länge sedan var det så i Sverige. Man skulle gå till jobbet och jobba. Roligt fick man allt ha på fritiden.

Det här sättet att tänka har speglat av sej på mej! Jag har i hela livet haft känslan att om jag har roligt på jobbet, så måste det vara något fel. Det har förstärkts när jag varit på arbetsplatser som tagit bort raster och där ledningen såg snett på mej när jag hade många toabesök under en dag. ”Du ska inte ha roligt på jobbet. Du ska jobba och tjäna pengar åt företaget!”

Nu har jag kastat all ekonomisk trygghet och hoppat rakt ut. Nu ska mina kunskaper bära mej framåt. Mina kunskaper som gör att jag har roligt på arbetstid.

Le och ha roligt på arbetet!

1 kommentarer

  1. Har du roligt på jobbet kanske du skrattar. Ett gott skratt förlänger livet. Lever du länge blir du dyr i pension för staten. Så ha då för guds skull inte roligt på jobbet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *