När det blir allvar

Den senaste tiden har jag varit mindre nöjd med mej själv. Jag tycker att jag har varit för avslappnad och inte tagit tag i saker som jag borde. Det är nästan som att jag förväntar mej att jag ska misslyckas. Det finns inget som irriterar mej så mycket som när jag är den som sänker mej själv. Ska det vara så svårt att lyfta huvudet och trycka ifrån med fötterna?

Det handlar inte om att jag inte kan saker. För det kan jag. Jag vet inte alltid varför jag kan saker, men som regel har jag rätt bra koll. Oftast har jag så bra koll att jag försöker sänka mej själv med att påpeka för mej själv att jag inte kan en viss liten grej. Om jag vet att jag inte kan den lilla grejen, då finns det en rätt stor chans att jag kan leta rätt på hur jag ska göra och lära mej det. Eller hur?

Nu när det blir lite allvar med företaget känns det som att jag gör lite mer för att sänka mej själv. Kanske handlar det om den dolda ångesten för att misslyckas. Kanske handlar det om att jag inte bestämt mej. Kanske har jag ångest för att lyckas? Jag vet inte vad det är, men det stör mej.

Hur gör du när du upptäcker att du sänker ditt eget värde?

 

 

2 kommentarer

  1. Det är inte lätt att hinna med allt. Jag tycker att som företagare är det lite som att plugga – det finns alltid mer att göra/läsa. Att man dessutom ska försörja sig på det gör ju inte precis pressen mindre. Är jag då lite trött efter sjukdomar hos barnen eller att de sovit dåligt (och jag också då förstås) känner man sig inte på topp precis. Brukar tänka att det är bara att bryta ihop och ta nya tag :-). Heja på dig, du är bra. När det känns tungt brukar jag skriva ner vad jag ska göra och sedan stryka allt eftersom det är gjort. Då känns det bättre! Mvh Anna

    • Jag använder också listor. Ibland i förväg för att ta rätt riktning för dagen. Ibland efteråt för att se att jag faktiskt inte bara suttit av dagen.
      /Agneta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *