Vad ska jag använda alla dessa sociala medier till?

Sociala medier

Det finns en djungel av olika sociala medier. Olika medier för olika strategier, som det så snyggt heter. Om vi översätter strategier till något vettigare så handlar det om att välja socialt media efter vad du vill uppnå. Om du till exempel vill hålla kontakten med kompisar och släktingar som du annars knappt skulle höra av så är Facebook rätt. Vill du istället söka jobb med hjälp av de sociala medierna så är det LinkedIn som är rätt och gärna i kombination med Twitter.

Sociala medier

Sociala medier

Jag erkänner att det är rörigt och att det finns onödigt många olika varianter. För att göra det enklare för dej har jag påbörjat en serie om de olika sociala medierna i min andra blogg. Jag har börjat med att ställa frågan är Twitter för alla. Ni kan läsa det inlägget här. Jag kommer även att titta på Facebook, Google+, linkedIn, Pinterest, Instagram och bloggar. Sen funderar jag på att skriva ett inlägg om Klout som är ett verktyg för att hur inflytelserik du är i de sociala medierna. Det blir i så fall en reflektion över nyttan och betydelsen av ett sådant verktyg.

Jag tror att du redan använder de sociala medierna som du vill. Läs gärna ändå, diskutera med mej och kanske kan du förbättra ditt användande.

Berätta gärna vilka sociala medier du använder och varför.

2 kommentarer

  1. Jag har varit med på Facebook länge och tycker att det har förändrats till att användas mer nätverksmässigt än privat.
    Nu har jag kommit igång med Twitter och Pinterest och ska försöka köra hårt så att man kommer in i det.
    Jag vill få fram min blogg och de föreningssidor som jag är admin för.

  2. Det är inte alla som har förändrat sitt Facebookande. Vissa har Facebook som sin privata sfär och släpper bara in personer som de känner. Det tycker jag är okej. På samma sätt tycker jag att det är okej att använda det mer nätverkande.

    Jag vet att du jobbar på bra och jag hoppas du får bra resultat.

    /Agneta

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *