60 Plussare med patina

Djupt inne i skogen där sällan någon passerar där är dom dessa 60 plussare eller ännu äldre.Dom ligger där under den gamla granen som vintertid beskyddar med sina knotiga vida grenar.Delvis inbäddade i mossan för den absolut sista vilan.Även dessa var en gång nya och blanka.Många,många liter vatten har burits i dessa.Ljudet av spenars leverans av mjölk mot hinkarnas insida kan jag även höra inom mej om jag lyssnar noga.Efter tid av nötning blev det djuren som fick använda för att dricka ur.Sedan länge haft sin sista viloplats här.Känner inom mej …inte röra.Dessa skall ej bli trädgårds pynt.Nej,de ska få ligga kvar som en monument över allt slip och kämpande de som brukade jorden vid detta torp utförde.Hårt arbete och strävan för att klara familjens vardag.
Vila i frid ni en gång så viktiga objekt för de som var före oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *