4711 och Domino.

Hästar och blommor 025Jag hade en trygg och fin barndom på landet med djur omkring mej.Föräldrar jag älskade högt.Jordbruket krävde hela tiden sitt.Ibland hade inte mamma tid så mycket som jag ville till att bara vara och svara på alla mina vetgiriga frågor.Men då fanns hon där ….jag kallar henne Greta i denna berättelse.
Får jag fara till Greta snälla mamma ? Jodå det får du men uppför dej och fråga inte så mycket.Ta av dej skorna i hallen ! Greta kan bli less.
Men Greta hade alltid tid för mej.Hon var hemmafru och hennes man förman.I min barnsliga fantasi så var en förman något stort ja mycket större än en bonde.
Greta den tid du gav mej kommer alltid att finnas inom mej och trots att det är över 50 år sedan så lyser du så klart framför mej.
Fredagar hade du papiljotter i håret rosa och blå.Stålpinnar med olikfärgade knoppar var dessa fastsatta med.Du lärde mej att lacka naglar med Cutex ofärgat nagellack.Dra penslen mitt på nageln sen en hastig strykning på vardera sida om mitten strängen,3 penslingar på vardera nagel.
Eau de Colongen 4711 på vardag sparsamt samt Worth på helg samt vid finare tillställningar.Små droppar på fingret sättes bakom örat samt på vardera handled.
Nivea kräm till vardags samt Tokalon kräm vid högtidliga tillfällen.
Du hade tid att spela Domino med mej samt Kina Schack.Tror du fuskade ibland så jag skulle vinna.
Vi satt jag och du i eran hammock och drack hemkokt åkerbärs saft ur randiga glas,sugrör med sked nedtill.Var så imponerad av din hammock,blått plasttak med vit nylon frans.Jag tjatade med min pappa om att vi skulle köpa en hammock.Fick till svar att en bonde ska inte ha hammock för denne har aldrig tid att sitta ner långa stunder sommartid.
Greta du lärde mej att rosor doftar alltid mest då det skymmer.Dahlior var din älskings blomma sommartid.
Brukar gå förbi din grav ibland och stanna upp.Och ibland förnimmer jag en smak av hemkokt åkerbärs saft,lukten av 4711 samt kan dovt höra rasslet av domino brickor. Greta,du en av dessa från min barndom som jag har lagt på en röd sammetsbädd djupt i mitt hjärta.Tack för allt du gav och lärde mej.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *