Torsk torsk torsk

Umeå FC förlorade hemma mot Nyköping med 3-2. Förlusten kändes sjukt onödig. När Simon Mårtensson bombade in 2-2 så var jag säker på att det skulle bli en trepoängare för ”FC”. Ett snyggt teater-agerande från en Nyköping-spelare renderade i ett farligt frisparksläge som gästerna tog hand om på bästa möjliga sätt. Det var dock en sjukt snygg frispark och Sudar var helt chanslös på den.

Kort om matchen iaf. (väldigt kort)

Första halvlek var relativt chansfattig för UFC. Man hade ett riktigt bra läge när Simon Mårtensson bröts sig in framför en försvare och spelade snett bakåt men avslutet missades. I den andra halvleken spelade UFC upp sig lite enligt mitt tycke och Fredrik Fjellström-Winka kunde bärskat sätta 1-0 med ett skott utanför straffområdet. 1-1 Blev oturligt då Dillan Ismael missade bollen utanför straffområdet och Nyköpings-spelare fick i princip öppen gata och placerade in den kliniskt bakom en chanslös Sudar. 1-2 kom genom ett ganska fint spel men lite väl passivt försvar, ah hur som haver så placerades även de avslutet in. När 2-2 kom när vi var inne på sista kvarten så trodde nog fler än jag att UFC skulle ta det här. 2-2 målet kom iaf genom Simon Mårtensson som tidigare skriver bombade in den bakom keepern. Noterbart var att Erik Lundström hade en riktigt fin assist. 3-2 kom på en frispark som jag också skrivet ovanför.

 

Mina 3 ”bloggenbollar”
ooo Simon Mårtensson
oo Jens Sjöström
o Fredrik Fjellström-Winka.

Motiveringar. Varje gång Simon fick bollen i anfallsposition blev det farligt synd bara att man inte utnyttjade allt fullt ut. Men han hade en fin blandning mellan finess och styrka.
Jens kämpade otroligt bra precis som han alltid gör sen hade väldigt vårdade uppspel precis som en bra ytterback ska ha.Winka hade en bra ”flow” i sitt passningspel och det distinkta avslutet på målet var högklass.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *