Nya målvaktstränaren

 

Tog mig ett snack med nya målvaktränaren Maths Elfvendal i UFC efter att han presenterats på hemsida.

Tjena Maths och stort grattis!– Tusen tack, det känns fantastiskt roligt.
När fick du veta UFC:s intresse för dig som ny målvaktstränare?
– Hm, Jag läste att Mats (Söderholm) skulle sluta vilket kändes tråkigt och sedan fick jag ett samtal från UFC om det var kanske en vecka efter Söderholms beslut och det var ju givetvis väldigt smickrande men jag är ju målvaktstränare UIK också så jag var ju tvungen att prata med dom i första hand.
Vad sa dom?
– Det var inga konstigheter jag pratade med både Jocke (Blomqvist), Niklas Westman och Andreas Hermansson och alla var väldigt positiva så det kändes fantastiskt. Sen var jag också tvungen att sätta mig ner och göra en grovplanering för att kolla om det var möjligt att kombinera både UIK och UFC.
Så det var inget att tveka på?
– Absolut inte, Jag brinner ju för det här oerhört mycket och det var ju en liten målsättning man hade då man tränade juniorerna i UFC att en dag ta sig till A-laget, det är ju trots allt så högt upp man kan komma i den här staden, Damallsvenskan med UIK och Division I med UFC så det känns inspirerande som tusan.
Hur mycket kommer du vara med UIK respektive UFC?
I kontraktet med UIK så står det att jag ska vara med två gånger i veckan men jag tror tametusan jag varit på varje boll pass och i UFC lär det bli liknande, jag menar jag vill det här så otroligt mycket så det kommer vara enkelt att vara med så mycket jag kan. Så kort och gott det kommer bli mer än det står i kontraktet.
Det blir till hösten du startar i UFC alltså?
– Det stämmer men jag har redan tjuvstartat lite för att vara så förberedd som möjligt.
Hur känns det nu när du är tränare och inte spelare med tanke på att du var tvungen att sluta?
– Det här är bästa alternativet så det är klart att det känns bra, sen är det ju en fördel att jag känner Sudar. Och sen vet jag hur Söderholm tränat målvakterna eftersom jag själv varit med där men sen är det klart att man har egna grejer som jag hoppas kommer kunna tillföra ytterligare. Jag har lärt mig mycket som målvaktstränare i UIK och hoppas att jag ska kunna ta ännu ett steg i rätt utveckling för mig själv men framförallt för att utveckla målvakterna.
Tusen tack för att du tog dig tid.
– Ingen orsak, vi lär ju höras fler gånger, ha det bra!

Så, det var lite nytt här på bloggen.
Imorgon kommer det mer om UFC i sin helhet för er som är sugna. Sen ska jag försöka göra en liten sammanställning om saker som hänt under uppehållet i länet i slutet av veckan.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *